Corrupte Joost Oranje spint weer voor rechters

joost_oranje.jpgJoost Oranje, de door de rechterlijke macht en diens organen omgekochte spinner bij NRC Handelsblad, heeft weer toegeslagen. Een werkelijk verbluffende spin produceert hij dit weekeind samen met Cees Banning in opdracht van de bobo’s van juridisch Nederland van wie de geloofwaardigheid meer dan ooit op het spel staat en die dus ‘iets moeten’. Wat Oranje thans aan de kaak stelt is de ‘misstand‘ van rechters die zitting hebben in de Eerste Kamer. Er zitten wel twee rechters in de Eerste Kamer! Ontoelaatbaar! Belangenverstrengeling! De scheiding der machten! Hou de politiek zuiver! Rechters vinden zelf ook dat dit ‘absoluut niet kan’! Dat staat in een geheim (concept)-rapport waar de corrupte Oranje ‘de hand op heeft weten te leggen’. Uw ombudsman doorziet deze spin echter volledig: hier wordt een schijnprobleem aan de orde gesteld met als doel een debat over het werkelijke probleem te vermijden. Dat probleem is niet dat de politiek wordt ‘geinfiltreerd’ door de rechterlijke macht, maar precies omgekeerd: het is de politiek zelf die de rechterlijke macht in een klemmende wurggreep neemt en tegenwoordig zelfs direct ingrijpt in bij concrete rechtsgangen! Het kan nauwelijks toeval zijn dat juist in de weken dat de geloofwaardigheid van een complete rechtbank (die van Haarlem) op het spel staat de Juristen-lobby deze troefkaart uitspeelt in een poging een boodschap over het voetlicht te krijgen van: we zijn wel degelijk bezig met ethiek en belangenverstrengelingen!
Read more »

Eric O. moet hangen en NRC helpt mee

soldaatirak.jpgVoor uw ombudsman is het niets nieuws: NRC Handelsblad dat voor Justitie meehelpt met het opruimen van puin en het vereffenen van oude rekeningen. Maar de wijze waarop Justitie thans opnieuw de aanval zoekt tegen Eric O., de marinier die tweemaal werd vrijgesproken van het ‘doodschieten’ van een Irakees in 2003, mag toch wel bizar worden genoemd. De zaak-Eric O. was een ongekend pijnlijke blunder van Justitie die zelfs een directe aanleiding vormde voor het vertrek van super-PG Joan de Wijckerslooth. De zaak zit het OM blijkbaar nog altijd zo hoog, dat ze O. niet kunnen loslaten en hem thans met een demonische spin via NOVA en de PCM-kranten alsnog proberen op te knopen. De spin is dat Justitie twee mariniers (militairen?) heeft opgetrommeld om te verklaren dat zij destijds door O. en andere hoge mariniers onder druk zijn gezet om valse verklaringen af te leggen pro-O. Met andere woorden: O. is wel degelijk een moordenaar, maar dat mochten zij destijds niet zeggen!
Read more »

NRC kan het niet, schrijven over Euro-fraude

cresson.jpgJazeker waarde lezers (die inmiddels met gemiddeld meer dan 1000 per dag deze site bezoeken; bekijk nu zelf de bezoekersaantallen), terwijl PCM ineenstort en thans groggy naar Groningen kruipt om de Noordelijke Dagblad Combinatie te smeken of het zich wil ontfermen over het rottende lijk, gaat uw ombudsman gewoon door met het aan de kaak stellen van de gecorrumpeerde journalistieke berichtgeving door Lux et Libertas! Dat is immers zijn taak en zijn missie in dit leven: om elke keer als NRC de feiten weer verdraait, de lezers voor de zoveelste keer voorliegt, de zoveelste PvdA-columniste aanstelt zonder dat de lezers te melden, zich voor de zoveelste keer laat omkopen aan de bel te trekken, ook al lijkt het nauwelijks meer zin te hebben omdat PCM en al zijn kranten toch reeds ten dode zijn opgeschreven. Maar ja, bij zo’n fraude-affaire binnen Europa is het te leuk om NRC opnieuw te zien schutteren, sidderen en blunderen. Hun Europa! Ons Europa! Fraude! dat kan niet, dat mag niet, dan doen we niet!
Read more »

Doek valt voor Falende Philip: 2 mio euro

guillotine.jpgEn de teller staat op… twee miljoen Euro! Dat krijgt Falende Philip mee terwijl hij met een harde schop tegen zijn uitgeversreet de straat wordt opgeschopt. Niets maar dan ook niets heeft Falende Philip kunnen presteren behalve dan iedereen stapelgek maken door zijn onkunde. Falende Philip kan rozen gaan snoeien in Blaricum en in de struiken gaan pissen op de golfbaan van de Hilversumsche. Uw ombudsman waarschuwde zijn lezers reeds op 16 oktober 2006 dat het fout zou gaan met Falende Philip. Sedert heeft hij in vele stukken de ondergang van de voormalig wonderboy beschreven. Irritant is dat in het gelinkte stuk uit De Volkskrant waarin zijn vertrek wordt aangekondigd gewoon nog staat dat hij ‘naam heeft gemaakt met de integratie van BNR Nieuwsradio en het FD’. Zoals uw ombudsman al eerder heeft betoogd was dat helemaal niet het idee van Falende Philip maar van Willem Sijthoff.
Read more »

Het is nu vrij plunderen bij PCM

diefstal.jpgWat een nieuws de laatste dagen over Poen Cash Money! Het stervende concern wordt nu door iedereen leeggeplunderd omdat niemand ook nog maar een splintertje toekomst ziet in de door jarenlang crimineel wanbeleid geteisterde onderneming. Zoals altijd wordt het leger plunderaars aangevoerd door het management: Charismatische Ton en Falende Philip verlaten PCM met kromme ruggen van het sjouwen van de zakken poen die ze aan het wegroven zijn. Volgens de laatste berichten (uit Lux et Libertas zelve) verdeelt de Raad van Bestuur vier mio eurootjes en de top-30 acht mio. Het ontzag bij NRC voor Falende Philip is blijkbaar nog zo groot, dat ze hem in de krant van gister niet eens met naam durven te noemen als ze schrijven ‘een lid van de RvB leende 107.100 euro van het bedrijf voor zijn aandelenregeling’. Wel geven ze Falende Philip nog een (anomiem dus laf) schopje na: “De rente die hij aan PCM moet betalen is onbekend, maar die zal vast lager ligger dan de 12,4% die PCM zelf op zijn leningen aan de aandeelhouders betaalt”. Dat was het plunderende management. Dan volgen de onvermijdelijke adviseurs, aasgieren pur sang.
Read more »

WordPress Themes