Verdwijnen PvdA en PCM heeft dezelfde oorzaak

deuyl.jpg“Het is de hoogste tijd die zure en opgewarmde PvdA-prak uit de jaren 70 opzij te zetten”, aldus een inzender op de site van De Telegraaf onder een stuk waaruit blijkt dat deze partij op nog maar 24 zetels staat en de hete adem van de PVV en Geert Wilders in de nek begint te voelen. Toen uw ombudsman dat las wist hij opeens: de oorzaken voor de ineenstorting van de PvdA zijn dezelfde als die de onttakeling van het PvdA-krantenconcern PCM verklaren! ‘Een zure en opgewarmde prak uit de jaren 70’: dat is een briljante omschrijving van wat NRC, Volkskrant en Trouw de lezers dag in dag uit menen te kunnen voorschotelen! Net als de PvdA elke vaste grond onder de voeten heeft verloren omdat de ‘strijders voor recht en rechtvaardigheid’ van weleer nu zelf de zakkenvullers en de uitbuiters zijn geworden, is ook NRC Handelsblad volstrekt stuurloos geraakt door het controleren van de macht in te ruilen voor het uitoefenen ervan, samen met mensen als Windvaan Wouter en Darkroom Adje! Logisch dat de mensen hiermee niets meer te maken willen hebben! En dan hebben we het nog niet eens over de concrete en formele banden tussen PCM en de PvdA…
Read more »

Professor Chavannes: geen relevante weblogs

chavannes.jpg“In Nederland zijn nauwelijks weblogs die relevant te noemen zijn.” Aldus journalistiek-professor Marc Chavannes op een discussieavondje. Sorry: iets vergeten!Uw ombudsman had natuurlijk moeten zeggen: de geheel onafhankelijke en onbevooroordeelde Lux et Libertas-professor! Eerder had uw ombudsman een confrontatie met de professoer toen hij hem vroeg welke websites hij placht te bezoeken. Hij moest het antwoord schuldig blijven. Ook op het discussie-avondje van deze week lijkt hij geen concrete sites te hebben genoemd. Wat een professor! Weet Chavannes dan werkelijk niet dat als hij zichzelf ‘googelt’ de eerste twee hits verwijzingen zijn naar deze website? Hoezo ‘niet relevant’? Deze site scoort hoger in de verwijzingsindex Marc Chavannes dan zijn eigen krant! Uw ombudsman is bang dat de professor van toeten noch blazen weet. Hij doet dat ook een dringende oproep aan de studenten Journalsitiek in Groningen.
Read more »

Ongekende smerigheid in Hirsi Ali-soap

zembla.jpgGrote problemen voor de PC-‘kwaliteitspers’ nu de Raad voor de Journalistiek twee journalisten van De Volkskrant heeft ‘veroordeeld’ voor het ‘vervalsen’ van quotes van twee Zembla-prominenten in een boek over Hirsi Ali. De Raad noemt de werkwijze van Volkskrant-journalisten Wansink en Berkeljon ‘journalistiek en maatschappelijk onaanvaardbaar’. Dat is nog niet eerder gebeurd, zo’n oordeel over twee leden van de PC-nieuwmafia! Er is dus heel wat aan de hand! En uw ombudsman weet wat! Kijk: de Raad tegen de Journalistiek is dermate verziekt, corrupt en verdorven dat het uitgangspunt moet gelden: de waarheid in belangrijke zaken is altijd exact omgekeerd als de uitspraak van de Raad! Zo ook hier! Krijgt Zembla gelijk? Dan is Zembla dus fout! Lees maar hoe fout!
Read more »

Ton en Philip graaien, lezer moet armen helpen

aandestegge.jpgLezers lezers, hoe stevig moet een ombudsman in de schoenen staan om te verwerken dat de gewezen ‘topmanagers’ van PCM, Charismatische Ton en Falende Philip, de onderneming die zij mede ten gronde hebben gericht plunderen voor miljoenen Euro’s terwijl Lux et Libertas tegelijkertijd de toch al zo geplaagde lezers verveelt met een actie ‘rich meets poor‘ met weblog en al waarin zij worden opgeroepen zich te ontfermen over de bewoners van dat vreselijk zielige dorp Dickson in Malawi waarmee de krant hen al eerder hoog in de gordijnen joeg? Hoe hypocriet kan een krant zijn? Niets durven de laffe mensen van Lux et Libertas te ondernemen tegen de schaamteloze zelfverrijking van falende managers, maar wat ze wel durven is een weerzinwekkend ‘moreel appel’ doen op hun lezers om arme mensen in Afrika te helpen! Jezus Christus: wat is de taak van de journalistiek, van een krant? De honger in Afrika op te lossen? De wanhoop bij NRC is blijkbaar zo groot geworden dat ze alleen nog sympathie denken te kunnen opwekken door de laagste aller troefkaarten uit te spelen; de honger in Afrika!
Read more »

Bas Heijne zegt het: NRC helpt Geert Wilders

heijne.jpgNRC-columnist Bas Heijne zegt afgelopen weekeind exact wat uw ombudsman al veel eerder aantoonde en wel op 17 januari 2007: NRC Handelsblad is de grootste pleitbezorger voor de denkbeelden van Wilders! Heijne zegt het zo: “Nationalisten en populisten scoren zolang ze worden tegengewerkt, zolang ze stuiten op die smetvrees van een onbegrijpende elite (sic! Over wie zou hij het hebben?) die ieder zweem van nationalisme als een vorm van verraad en iedere vorm van regionalisme als een vorm van achterlijkheid beschouwt.” Nou, het zal iedereen duidelijk zijn dat Heijne hier over NRC Handelsblad zelf spreekt en de demoniseringscampagne tegen Wilders van de hand van Joep Dohmen! Wat is immers de facto het verschil tussen het ‘tegenwerken’ van Heijne en het ‘demoniseren’ door Dohmen? Wilders ligt dubbel van het lachen! Hij geeft iedereen een abonnement op Lux et Libertas!
Read more »

WordPress Themes