Crisis Kazachstan escaleert, op reportage

astana.jpgDe strijd om de macht in de olie- en gasstaat Kazachstan escaleert nu duidelijk is geworden dat president Nazarbayev een internationaal arrestatiebevel heeft doen uitgaan tegen zijn rebelse schoonzoon Rakhat Aliyev. Geen enkel Nederlands medium is geinteresseerd in deze machtsstrijd behalve dan het Reformatorisch Dagblad dat een prima stukje aan de zaak wijdde. Maar goed, who cares about Kazachstan? OK, RTL Boulevard meldt heel braaf dat miss Kazachstan ‘heel blij is met Borat‘. Elk land krijgt de media die het verdient zullen we maar zeggen. Intussen zit uw ombudsman niet stil. Hij mag van weekblad HP/de Tijd eindelijk op reportage en gaat naar de hoofdstad Astana, 1400 km ten noorden van Almaty midden in de steppe. Deze stad is het troetelkindje van president Nazarbayev die er het ene monstreuze mega-project na het andere (zie foto) laat verrijzen. Maar laat ik niet te veel uit de school klappen, behalve dan dat de kans dat ik er Rakhat Aliyev tegen het lijf zal lopen gering kan worden geacht.
Read more »

Dominique Weesie in de leer bij Folkert Jensma

geenstijl.jpg“Een idioot. Gefrustreerd. Hilarische aantijgingen.” Dat zijn enkele kwalificaties waarmee Geenstijl-voorman Dominique Weesie reageert op de bemoeienis van uw ombudsman met zijn shockloggie (zie HP/de Tijd van deze week). Uw ombudsman kreeg direct een deja-vu: Weesie moet haast wel eerst demonisator F. Jensma van NRC Handelsblad hebben gebeld! “Ha die Folkert! Zeg, die Micha Kat van jullie die opent nu de aanval op ons. Hoe kunnen we het beste op Kat reageren? Hoe hebben jullie dat toen aangepakt?” Folkert: “Ha die Dominique! Kijk, wij van de oude media moeten iedereen die ons aanvalt in eerste instantie een gefrustreerde idioot noemen, eventueel aangevuld met de woorden ‘door haat en rancune voortgedreven’. Dan moet je zeggen dat hij bij jullie heeft gesolliciteerd en is afgewezen. Hebben wij ook gedaan! Gaat erin als koek! Als dat allemaal niet lukt, hoor ik het wel! Succes!” Is er een beter bewijs voor de stelling van uw ombudsman dat Geenstij ‘oude media’ is dan de identieke reacties van Weesie en Jensma?
Read more »

PCM verscheurd door conflict in handen Rabobank

rabobank.jpgTerwijl NRC Handelsblad dit weekeind blijft doorjanken over ‘Nederlandse martelingen in Irak’ (er schijnen nu zelfs foto’s te zijn van ‘gemartelde gevangenen’ met ‘afgeplakte skibrillen’ en ‘duidelijke watersporen’) ligt PCM geheel aan barrels. Het hele concern blijkt te zijn verpand aan de Rabobank dat alleen op die wurgende voorwaarden de geldkraan wilde laten druppelen nadat ABN Amro deze reeds geheel had dichtgedraaid. Om deze verpanding erdoorheen te jagen, zo blijkt uit de gelinkte publikatie uit Het Parool, moest toevlucht worden genomen tot list en bedrog waardoor het concern nu eens te meer ‘onbestuurbaar dreigt te worden’. En natuurlijk, dat hoort er allemaal bij, oekazes vanuit de top dat ‘niets van dit alles naar buiten mag komen’. Gelukkig is er nog een krant als Het Parool dat dit wel allemaal opschrijft. O ja: de miljoenen van Falende Philip en Charismatische Ton! Zijn die ook verpand aan de Rabobank?
Read more »

Machtsstrijd in Kazachstan; media gesloten

aliyev.jpgHet begint hier in Kazachstan opeens flink uit de klauwen te lopen. Vandaag kwam het nieuws door dat twee invloedrijke media, KTK TV en de krant Karavan, zijn gesloten. Volgens bronnen hebben ‘agenten’ ook de prive-woningen van journalisten ‘doorzocht’ causing panic among family members. Beide media zijn eigendom van Rakhat Aliyev, de schoonzoon van president Nazarbayev. Aliyev (44) is de grote pain in the ass van zijn tirannieke schoonvader en steekt zijn ‘presidentiele ambities’ niet onder stoelen of banken. Hij is ‘verbannen’ naar Oostenrijk waar hij voor ambassadeur mag spelen. Volgens weer andere bronnen geeft hij vandaag een persconferentie in Wenen waar hij ‘een boekje zal opendoen over corruptie in Kazachstan op het hoogste niveau’. Hier wordt tevens gezegd dat hij daarbij ‘politiek asiel gaat aanvragen’ in Oostenrijk. Het ziet ernaar uit dat er een serieuze machtsstrijd gaande is in het hemelsschatrijke land met enorme olie- en gasvoorraden. Maar de verhalen hebben ook een hoog ‘Kuifje en de Picaro’s-gehalte’ en ook op de Nederlandse ambassade weten ze niet precies wat er allemaal speelt. Centraal in de machtsstrijd lijkt een bank te staan met de naam Nurbank. Volgens sommige berichten is ook deze bank gesloten, volgens andere niet. De telefoon wordt er wel opgenomen.
Read more »

Geduld NRC met Nederlandse volk raakt op

horstwessellied.jpg“Nu is het genoeg geweest met die gekkigheid over het verwerpen van de Europese Grondwet! Wil van het volk, referenda: leuk allemaal, maar linea recta goed voor de prullenbak nu we gewoon braaf mee moeten gaan doen met de grote jongens! Het speelkwartier is voorbij: Europese vlag in top, in de houding voor het Europese volkslied!” Dat is de boodschap die Lux et Libertas vandaag over ons uitstrooit in een niet mis te verstaan stukkie met als kop ‘Geduld in EU met Den Haag raakt op‘. Het stuk focust geheel en al op de ‘irritatie’ binnen Europa over de ‘Nederlandse houding’ en de dienovereenkomstige negatieve ‘bejegening van Balkenende’. Wat een walgelijke fascistische invalshoek van NRC Handelsblad! Weten jullie nog wat uw ombudsman een jaar geleden schreef? Lees en huiver!
Read more »

WordPress Themes