Slijpsteen verandert hetze-tekst als dief in de nacht

dief.jpgDenk je dat ze bij NRC diep gezonken zijn, blijkt het altijd weer nog dieper, nog smeriger, noch zieliger en nog achterbakser te kunnen! Ach, we zoeken niet eens meer naar woorden om te beschrijven tot welke ‘journalistieke methodes’ de Slijpsteen zijn toevlucht moet nemen om de eigen waanzin te corrigeren dan wel te rectificeren. Rechts-extremistische sites op internet, onderzoek naar extreem-rechtse uitingen op internet kopte de Slijpsteen boven een overzicht. Natuurlijk zaten daar allerlei sites in die met de beste wil van de wereld niet onder ‘extreem-rechts’ zijn te brengen, rechtzaken dreigden, woedende lezers dus wat deed met bij Lux et Libertas als een dief in de nacht? Ze veranderden de kop in de tekst overzicht van vrijsprekende, rechtse en extreemrechtse websites. Let met name op dat eerste woord ‘vrijsprekend’. Kan het stompzinniger? Wat is er mis met ‘vrijsprekend’? Wat is ‘vrijsprekend’ uberhaupt? Zijn de websites van NRC Handelsblad dan niet ‘vrijsprekend?’
Read more »

Demonisator betrapt bij schoenenzaak

michakazachstan.jpg

Uw onvolprezen ombudsman liep vorige week door Den Haag en wie zag hij daar driftig telefonerend staan voor een Haagse (‘uitverkoop!’) schoenenzaak? Juist, de demonisator zelve, de incompetente idioot die NRC Handelsblad door zijn kruiperige lafheid en journalistieke onkunde om zeep heeft geholpen. Met een mobiele telefoon in zijn ene en een microfoontje in zijn andere oor luisterde de demonisator geconcentreed naar de opdrachten die hem werden ingefluisterd vanuit het PvdA-demoniseringscentrum. “Derde straat links en dan tweede rechts, daar zit een PVV-er die hoognodig gedemoniseerd moet worden” klinkt het in zijn rechteroor. Toen uw ombudsman de camera op Volkert richtte, riep deze: “O, jij bent het! Waarom fotografeer je mij?”
Read more »

Journalist te koop (3): Arnold Burlage

schiphol.jpgMet trots hervat uw ombudsman de serie Journalist te Koop. Hierin worden de aller-corruptste journalisten van Nederland exposed. Eerdere afleveringen betroffen natuurlijk mensen van Lux et Libertas: Tracy Metz en Wim Kohler. Thans stellen we u voor aan een misselijkmakende zakkenvuller van De Telegraaf: Arnold Burlage, stoephoer en perschef van Gerlach Cerfontaine en propagandist van Schiphol dat delict na delict pleegt maar in Burlage en De Telegraaf een betrouwbaar kanaal heeft om ons land te blijven bedriegen en te manipuleren.
Op 24 augustus bracht Burlage het bericht ‘Privatisering Schiphol weer op de kaart gezet’ waarin hij in opdracht van Schiphol het startschot gaf voor een nieuwe privatiserings-campagne nadat de politiek na jaren van ellende nu juist de kogel door de kerk had gejaagd: geen privatisering. Maar Gerlach en zijn bestuurders willen hun corrupte zakken vullen met de privatiserings fees en bonussen en dus gaven ze Arnold de opdracht de knuppel maar weer eens in het hoenderhok te gooien. In ruil voor vetbetaalde bijklus-activiteiten natuurlijk en allerhande ‘awards’ en ‘prijzen’ voor de ‘geheel onafhankelijke luchtvaartjournalist’. Burlage is een mafioso die voor eigen gewin niet alleen bereid is de vergiftiging door Schiphol van het leefmilieu via structurele giflozingen als ‘journalistiek irrelevant’ door de vingers te zien…
Read more »

Made in China bij Lux et Libertas

madeinchina.jpegEnige maanden geleden zag uw ombudsman in een hotel in Kirgistan op CNN een serie over het gevaar van Chinese produkten. Onder het motto made in China stonden verslaggevers voor Chinese fabrieken die dood en verderf zaaien in de VS: kinderen worden vergiftigd, ja, zelfs honden en katten worden een langzame en pijnlijke dood ingejaagd door ‘besmet Chinees dierenvoer’. Uw ombudsman had natuurlijk direct door hoe dit alles te wegen. “Het gigantische handelstekort van de VS met China moet blijkbaar worden aangepakt” mompelde hij. “Van hogerhand is besloten tot een campagne om Chinese produkten te demoniseren en de Amerikaanse economie te stimuleren.” Hij moest daarbij denken aan hoe er internationaal werd gereageerd, enige jaren geleden alweer, op de eerste Chinese auto’s die in het westen op de markt zouden komen, de Landwinds. “Rijdende doodskisten” was nog een van de mildere kwalificaties. Larer kwam uit dat al die tests waren gemanipuleerd en bleek de auto gewoon net zo veilig als westerse modellen.
Read more »

Nrcombudsman staat boven weblog NOS Journaal

hetvrijevolk.jpgDeze website scoort in de laatste peiling van Hetvrijevolk.com beter dan het weblog van het NOS Journaal als het gaat om het aantal google-verwijzingen. De ranglijst van Hetvrijevolk is erg interessant en naar uw ombudsman weet de enige in zijn soort. Nrcombudsman is volgens de ranking de op 50 sites na meest invloedrijke weblog van Nederland. De site van het NOS Journaal is terug te vinden op plaats 53. Deze site is ook invloedrijker dan janpeterbalkenende.nl (60) en jawel, veel invloedrijker dan het weblog van NRCNext (85). Wouterbos.nl staat (46) nog maar net boven het log van uw ombudsman! Wat media-technisch opvalt in de lijst is de prominente positie van het Volkskrantblog op nummer 7. Hier blijft NRC Handelsblad toch enorm achter en heeft De Volkskrant een mooi medium in handen voor de toekomst. Het aardige is dat uw ombudsman herhaaldelijk met het Volkskrantblog is geconfronteerd via postings op deze site; het blijkt dat veel lezers van deze site ook posten op de site van De Volkskrant waar dan vaak weer problemen uit voortkomen zoals dat de censor op de Wibautstraat politiek incorrecte postings en links naar de sites van uw ombudsman (ook Klokkenluideronline, op plaats 22) verwijdert.
Read more »

WordPress Themes