‘Geen onrust bij ouders probiotica-baby’s’

babys.jpgVoor wie er nog aan moge twijfelen dat de media propaganda bedrijven voor de farmaceutische industrie waarbij Wim Wonderpil van NRC Handelsblad voorop loopt: dit bericht in het AD slaat alles. Het gaat over een onderzoek naar de effecten van probiotica op baby’s. Nadat het probiotica-drama in Utrecht heeft geleid tot grote twijfel over de heilzame werking van deze ‘gezonde bacterieen’ heeft men in Zwolle waar met de ‘probiotica-baby’s’ werd geexperimenteerd besloten ‘voorlopig geen nieuwe baby’s meer te werven’. Schokkend: laten de ouders hun baby’s gebruiken als proefkonijnen tegen betaling? Waarom lezen we dat niet? Is alleen al deze omissie geen weerzinwekkend bewijs voor propaganda door de media voor big farma? Maar het AD maakt het nog veel erger. Wat schrijft de journalist van het ‘medische AD-katern’ Diagnose namelijk?
Read more »

NRC: probiotica-slachtoffers dood door ‘eigen schuld’

probiotica.jpgNatuurlijk is NRC Handelsblad als grote slippendrager van de farmaceutische industrie onder leiding van Wim ‘zelfmoordpil’ Kohler er als de kippen bij het farma-drama in Utrecht rond de toediening van probiotica zo’n draai te geven, dat de farmaceutische industrie er zo min mogelijk schade van zal ondervinden. Hiertoe heeft de krant vandaag een ‘Berlijnse chirurg’ (Nada Rayes) opgetrommeld die inzage blijkt te hebben gehad in ‘nog vertrouwelijke resultaten van het experiment’. De conclusie van de chirurg: de doden zijn niet gestorven aan het farmaceutische product, maar gewoon aan hun eigen ziekte! Zij heeft ontdekt dat de patienten die het medicament kregen toegediend ‘bij toeval’ veel zieker waren dan de patienten die het placebo kregen en dat het daarom logisch is dat er in die eerste groep meer doden zijn gevallen. Wat een opluchting voor de pillendraaiers! NRC Handelsblad: “Rayes denk niet dat [de dood van de patienten] een direct (let op dat woordje!) gevolg is van de toediening van ‘goede bacterieen'” (=probiotica). De grote vraag is natuurlijk: hoe komt NRC Handelsblad aan deze informatie? Hier speelt big farma natuurlijk een sleutelrol. Voor de rest blaast Rayes in NRC uitvoerig de loftrompet over de Utrechtse massamoord.
Read more »

Hoe de media NRC Handelsblad beschermen

NRCStart-KJJ.178.jpgEen ‘kwaliteitskrant’ die een eenzame ombudsman voor de rechter sleept omdat deze hun ‘reputatie’ zou bezoedelen: is dat nieuws? Uw ombudsman denkt van wel. Het is in de geschiedenis van de Nederlandse journalistiek immers nog niet eerder gebeurd dat een krant als eiser optreedt in een civiele zaak waarin de reputatie van deze krant aan de orde is. In de regel zijn kranten immers gedaagden door ‘slachtoffers’ die menen dat de krant foute of onterechte dingen over hen heeft geschreven. Maar Lux et Libertas draait dat alles om en schrijft voor de zoveelste keer persgeschiedenis! O wat jammer dat die ‘Geschiedenis van NRC Handelsblad’ waaraan reeds tien jaar geleden werd gewerkt door een Leidse historica met de naam Pien van der Hoeven er nooit is gekomen! Wat zou uw ombudsman benieuwd zijn geweest naar de plek die hem door de hoge heren in dit standaardwerk zou worden gegund! Maar goed, uw ombudsman kan wel gaan lopen roepen dat deze rechtzaak ‘groot nieuws’ is, de meeste media denken daar heel anders over! Alleen De Pers besteedde aandacht aan de zaak en HP/de Tijd, maar de rest wil niets van het conflict weten (of wil er pas over berichten als NRC een ‘eclatante overwinning’ heeft behaald). Dat blijkt uit een rondgang langs enkele ‘gezichtsbepalende’ media in ons land.
Read more »

Niet alleen de leugen maar ook de angst regeert….

angst.jpgWaarom besteedt NRC Handelsblad in de eigen kolommen geen aandacht aan de procedure die het tegen hun ombudsman heeft aangespannen? Waarom zwijgt NRC Handelsblad in alle toonaarden over de eclatante overwinning die mijn collega Pamela Hemelrijk ‘tegen de politiek-correcte stroom in’ heeft behaald op cineast Louis van Gasteren, een rechtsgang die door alle juridische deskundigen wordt gezien als (mede)bepalend voor de situatie rond de vrijheid van meningsuiting in ons land? Waarom heeft NRC Handelsblad geen enkele aandacht besteed aan de juridische strijd van mijn collega Alexander Nijeboer tegen oud-staatssecretaris Van der Knaap en oud-weet ik veel wat Fabius? Een werkelijk heroische strijd waarin een individu het opnam tegen een oppermachtig establishment en het gelijk aan zijn kant heeft. Dat is toch waar journalistiek over gaat, het controleren en corrigeren van de macht? NRC, de ‘juristenkrant’ van Nederland, zwijgt over al deze zaken uit pure angst dat het wereldbeeld van het keurig aangeharkte ‘modelstaatje’ Nederland waar men zo krampachtig aan vasthoudt omver wordt getrokken. NRC zwijgt ook omdat het inmiddels zelf deel is gaan uitmaken van de macht die in gezonde maatschappelijke verhoudingen door de journalistiek moet worden gecontroleerd. Dat betekent dus dat NRC nu zelf…
Read more »

NRC nu reeds in de fout in pillen-procedure

steketee.jpg“Hij mag alles schrijven, maar hiermee passeert hij een grens. Als hij de Mengele-passage en die oproep eruit had gehaald, was er niet zoveel aan de hand geweest.” Dat zei Lux et Libertas-adjunct Hans Steketee in dagblad De Pers over de naderende confrontatie in rechte tussen NRC en hun ombudsman. Het viel te verwachten dat NRC een poging doet de ernst van de teksten die ze willen bestrijden te overdrijven om daarmee de auteur van die teksten in een extra kwaad daglicht te stellen. Het is de bekende drogreden van het weerleggen van niet-geuite argumenten. De vergelijking met Joseph Mengele is namelijk al van tafel en geen onderwerp meer van de procedure. Dat blijkt uit dit stuk dat uw ombudsman op 13 december 2007 op deze website plaatste, maar ook uit de tweede sommatie van Wim Kohler waarin zijn advocate stelt: “In het artikel heeft u de vergelijking van de heer Kohler met de persoon Mengele gewijzigd in die met Jack Kevorkian. In de context van uw artikel blijft ook deze vergelijking beledigend.” Ter tafel voor de rechter ligt dus de vergelijking met Kevorkian, niet die met Mengele.
Read more »

WordPress Themes