NRC worstelt met Lucia en Maasstad

NRC HANDELSBLAD [ARJAN SCHREUDER; FOTO] SPEELDE SMERIGE ROL IN DE ZAAK-LUCIA DE BERK * HIERDOOR BERICHTGEVING OVER MAASSTAD ZIEKENHUIS EN PAUL SMITS ‘GEBIASED’

Maasstad is beste ziekenhuis van de wereld aldus een kop vandaag in NRC Handelsblad. Een merkwaardig artikel. Wel nieuwswaardig, dat iemand zoiets durft te zeggen als er meer dan 30 mensen zijn overleden die mogelijk slachtoffer zijn geworden van een dodelijke ziekenhuis-bacterie waarbij reeds vast staat dat het ‘beste ziekenhuis ter wereld’ cruciale fouten heeft gemaakt en meerdere waarschuwingen, maanden voordat de uitbraak werd erkend, in de wind heeft geslagen. Dat laatste werd onthuld door NRC. Maar daar staat dan weer tegenover dat de krant niets meer durft te schijven over de rol van Paul Smits in de zaal-Lucia de Berk. Dat is ook wel te begrijpen, want juist in deze zaak speelde NRC Handelsblad een zeldzaam smerige rol. Read more »

PETER R. IN CRIMINEEL VIZIER

DEEL 6 VAN HET EINDE VAN DE JOURNALISTIEK: MAFIA-PRAKTIJKEN VAN PETER R. DE VRIES IN ENGELAND EXPOSED * WIE DOET AANGIFTE TEGEN DE ‘MISDAADJOURNALIST’?

Ja hoor, daar gaan we: phone hacking investigation widens to sale of private details kopte The Guardian gisteren. Laat deze ‘verkoop van prive-gegevens’ nu ongeveer helemaal precies de business zijn waaraan onze ‘misdaadverslaggever’ zijn journalistieke ‘roem’ te danken heeft zoals Klokkenluideronline en deze site eerder berichtten! De grote vraag is nu: Read more »

Het einde van de journalistiek (5)

MURDOCH-GATE WORDT GROTER EN GROTER * IN ENGELAND DREIGT COMPLETE CHAOS * LINKSE SAMENZWERING OM MURDOCH TE SLOPEN EN HET NIEUWSMONOPOLIE TERUG TE BRENGEN IN HANDEN VAN DE STAAT?

De feiten: widespread criminality binnen News International * Falende corporate governance met 80-jarige despoot die familieleden en vriendjes benoemde * Sabotage door News International van politie-onderzoek naar phone hacking * Structurele praktijk van omkoping van politie-mensen bij News International * Bizarre verwevenheid News International met de Conservative Party Read more »

Het einde van de journalistiek (4)

MISDAADJOURNALIST IS ZELF EEN HELER EN EEN CRIMINEEL * WAAROM GEEN STRAFRECHTELIJK ONDERZOEK TEGEN PETER R. DE VRIES?

Het programma van Peter R. had namelijk als vaste praktijk informatie ‘in te kopen’ via Michael Kraay die ‘het vak’ leerde bij het zwaar in opspraak geraakte ‘informatiebureau’ Mariendijk. Dit bureau handelde in illegaal verkregen persoonsgegevens met vooral advocatenkantoren en journalisten. De grootste heler was misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hier meer achtergronden via een interview met Michael Kraay. Toen het schandaal rond Mariendijk in 2004 in Nederland uitbrak [artikel NRC] kwam alleen de advocatuur onder vuur te liggen; de media werden geheel gespaard. Niet bekend is dat Mariendijk en later Michael Kraay ook telefoons heeft afgeluisterd; de meeste informatie werd verkregen door iemand op te bellen onder een valse identiteit. Ook werd gebruik gemaakt van corrupte mensen bij banken die tegen betaling bankgegevens ter beschikking stelden.

Het einde van de journalistiek (3)

GROEP-MICHA KAT VRAAGT HERZIENING AAN BIJ DE RAAD VOOR DE JOURNALISTIEK INZAKE BESLISSING IN VAATSTRA-ZAAK: DE EERSTE HERZIENING? * DURFT DE RAAD HET AAN EEN PRINCIPIELE UITSPRAAK TE DOEN IN OORLOG TUSSEN OUDE EN NIEUWE MEDIA?

EXTRA: DOCUMENTAIRE OVER DE RAAD VOOR DE JOURNALISTIEK

Vanaf 1 maart is het mogelijk herziening aan te vragen van uitspraken van de Raad voor de Journalistiek. Micha Kat cs. hebben dat eind vorige week gedaan inzake het oordeel over hun klacht tegen ondermeer de Leeuwarder Courant. Lees hier [herziening,rvdj] het uitgebreide verzoek tot herziening. Het verzoek vindt plaats tegen de achtergrond van de totale ineenstorting van de MSM-journalistiek wereldwijd als gevolg van ‘Murdoch-gate’ dat zich als een olievlek uitbreidt. Door indiener en gemachtigde Andre Vergeer wordt het verzoek als volgt wordt ingeleid: Read more »

WordPress Themes