WIE KOOPT PEDOFIELENBLAD ELSEVIER?

TWEE KOPSTUKKEN VAN HET ‘SUCCESVOLLE’ -MAAR WEL IN ‘DE ETALAGE STAANDE’- BLAD ELSEVIER ZIJN RECHTSTREEKS BETROKKEN BIJ DE PEDOFIELENNETWERKEN: GERLOF LEISTRA EN ARENDO JOUSTRA * REDACTEUR SIMON ROZENDAAL BETAALD DOOR DE FUKUSHIMA-TRIADES * WELKOM, BESTE KOPER! VEEL PLEZIER MET ELSEVIER!

joustra.jpgOpinieweekblad Elsevier staat in de etalage. Dat maakte uitgever RELX Group woensdag bekend. Waarom wordt Elsevier verkocht, en wat staat het tijdschrift nu te wachten? Vier vragen.
In 1993 werd het Britse Reed gefuseerd met het Nederlandse Elsevier. Hier kwam de uitgeverij Reed Elsevier uit voort. Wat begon als een uitgeverij richtte zich steeds meer op internet als distributiekanaal. In februari van dit jaar veranderde de naam in RELX Group, kort voor: Reed, Elsevier (databank) LexisNexis en (beurzentak) Reed Exhibitions. Het moest internationaler, maar vooral moderner.

1. Wat staat er precies te koop?
De uitgever zet het weekblad Elsevier met de bijbehorende titels Elsevier Juist, en Beleggers Belangen in de etalage. Elsevier begon in 1891 als maandblad (onder de naam Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift), maar werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers verboden. Read more »

PARADIJS LOOG EN HIELD ONDERZOEK ACHTER

BREAKING: HET WORDT STEEDS ERGER BIJ DE TELEGRAAF * DE CRIMINEEL SJUUL PARADIJS LOOG OVER DE RESULTATEN VAN DE OVERGANG NAAR TABLOID EN HIELD VERWOESTENDE IMAGO-ONDERZOEKEN ACHTER VOOR DE REDACTIE

SJUUL3De macht van de oude clan is weg bij TMG, alleen hoofdredacteur Sjuul Paradijs is nog over. Een motie van de redactie redde hem, maar is dat genoeg? Het lekte afgelopen maandag aan alle kanten uit de tanker die Telegraaf Media Groep heet. De TMG-top wil De Telegraaf in vijf delen opsplitsen: Privé, Vrouw, DFT, Telesport en AutoVisie en op elk deelgebied een hoofdredacteur zetten die rapporteert aan de directie en ook commercieel verantwoordelijk is. Met andere woorden: Sjuul Paradijs wordt als (algemeen) hoofdredacteur overbodig. Deze plannen die directeur Landelijke Media Harry de Wit heeft ontwikkeld en die hij zelf ‘denkrichting’ noemt, stuiten op ernstige bezwaren van de redactieraad. Die liet in een motie weten dat ‘de redactionele eenheid wordt aangetast’ en dat de redactionele onafhankelijkheid in het geding is. ‘Dat is flagrant in strijd met het redactiestatuut, waarin de ondeelbaarheid en de onafhankelijkheid van de redactie is verankerd.’ Vorige week maandag werd de motie in een algemene vergadering met 201 van de 226 stemmen aangenomen (zes tegen, negentien onthoudingen). Maar inmiddels Read more »

TELEGRAAF VERWIJDERT STUK EIGEN ONDERGANG

STRAPATSEN VAN CRIMINEEL PEDOFIELEN-MEDIUM WORDEN STEEDS HILARISCHER * AFTELLEN TOT DE AFTOCHT VAN SJUUL PARADIJS

vandersnoekEr zou grote onrust heersen bij de Telegraaf Media Groep vanwege de internetplannen van aandeelhouder Frank Botman. Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs zou zich hevig verzetten tegen de plannen.
‘Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs verzet zich en wordt waarschijnlijk ontslagen’, dat schrijft Quote vanavond op haar site. Ook De Telegraaf zelf publiceerde een artikel over de crisis bij het moederbedrijf, maar heeft het verhaal inmiddels offline gehaald. Volgens Quote wil grootaandeelhouder Botman een deel van de internetactiviteiten van TMG, waaronder de websites GeenStijl, Jaap.nl en Speurders.nl, in een nieuwe BV onder te brengen. In die nieuwe BV wil Botman vervolgens zelf een meerderheid verwerven. Lange tijd zou er binnen het bedrijf veel tegenstand tegen het plan zijn geweest, maar volgens Quote is dat aan het veranderen: ‘Een bron laat aan Quote weten dat de positie van Sjuul Paradijs hachelijk is, ook omdat zijn tot nu toe onvoorwaardelijke steun op de redactie afbrokkelt. De katern-cheffen willen hun eigen eilandjes bewaken en uitbouwen is de lezing.’ Sjuul Paradijs heeft nog niets gezegd over de mogelijke crisis, ook aandeelhouder Botman heeft niet geregeerd.

NRC GEEFT CIJFER-BEDROG NU ZELF TOE

WIE KAN EEN KRANT NOG GELOVEN DIE NIET EENS DE WAARHEID SPREEKT OVER DE EIGEN CIJFERS? * NRC MEDIA BEDROOG MEDIAHUIS BIJ DE OVERNAME * ONGEKENDE SCHANDALEN EN PUINHOPEN BIJ NEDERLANDS ‘KWALITEITSCONCERN’ * DEZE SITE ZOEKT CONTACT MET MEDIAHUIS OM ZE OP DE HOOGTE TE STELLEN VAN HET BEDROG 08 apr 2015 10:24 Outgoing

vandermeerschOmbudsman Sjoerd de Jong van NRC Handelsblad geeft mediaonderzoeker Piet Bakker (lector Crossmedia & Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht) gelijk dat hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Media goochelt met de oplagecijfers op zijn blog op nrc.nl, zo is te lezen in de zaterdageditie van de krant. Bakker betichtte afgelopen week Vandermeersch van ‘rommelen’ met de jongste jaarcijfers van HOI, en dan vooral met de cijfers van de zaterdageditie van nrc.next. De Jong: ‘Als je door de week dagelijks (gemiddeld) 10.000 kranten verkoopt, en op elke zaterdag (absoluut) 5.000 extra, zet je er niet gemiddeld 15.000 per dag af.’ Waarom de krant toch zo rekent? De Jong: ‘Dat die zaterdagse next apart staat, zegt hoofd lezersmarkt Xavier van Leeuwe, is afgesproken met HOI. Het gaat om een experimentele titel, zoals ooit De Telegraaf op zondag – en die laten opgaan in de ‘normale’ oplage zou de cijfers juist vervuilen. Toen het experiment begon, eind 2013, is dat niet gedaan – en toen zou het een stijging van de oplage hebben betekend. Nu dus ook niet, en dit keer zou het, zoals Bakker voorrekent, een daling hebben veroorzaakt.

WordPress Themes