HET IS NOG ERGER: OLAF ‘MH 17’ KOENS WORDT VAN BOVENAF ‘AANGESTUURD’

JOURNALIST VAN HET JAAR OLAF KOENS HEEFT VAN DE BILDERBERGERS EEN MICROCHIP INGEPLAND GEKREGEN OMDAT ZIJN MH 17-BEDROG ANDERS VOOR EEN PEUTER DUIDELIJK ZOU WORDEN * MAAR DUIDELIJK WORDT HET EVENZOGOED * ALLES WAT WIJ SCHREVEN OVER KOENS IS WAAR BEHALVE DAT DE WERKELIJKHEID NOG TIEN KEER ERGER IS

Het gesprek tussen Olaf Koens en Arjen Lubach tijdens de talkshow Zondag met Lubach (ZML) was woord voor woord een kopie van het interview dat Koens eerder bij De Wereld Draait Door deed. Naast elkaar gezet een vervreemdende kijkervaring. Een geintje van de redactie? Of serieuze mediakritiek op de inwisselbaarheid van tv-interviews? Wie de satirische persverklaring leest, neigt naar dat laatste.

OLAF ‘MH 17’-KOENS GEEFT GASTCOLLEGE OP JOURNALISTEN-OPLEIDING

MAAR ZOU ER OOK MAAR EEN ‘ONAFHANKELIJKE’ JOURNALIST EEN VRAAG HEBBEN DURVEN STELLEN OVER ZIJN DIENSTEN AAN DE NWO EN ZIJN VERAAD AAN DE WAARHEID? * ZOUDEN DE STUDENTEN “OLAF KOENS” + “MH 17” HEBBEN GEGOOGLED?

KOENSWINDStudenten van de opleiding Journalistiek van hogeschool Windesheim kregen vanmiddag een gastcollege van Olaf Koens. De gastles is onderdeel van de reeks ‘Uitgelicht’, waarin studenten – in een College Tour-achtige setting – journalisten bevragen naar hun ervaringen. Olaf Koens is oorlogscorrespondent voor RTL Nieuws, BNR en de Volkskrant. Hij is voornamelijk werkzaam in Rusland en omgeving. Hij was vorig jaar als eerste journalist ter plaatse op de rampplek van de MH17. Koens werd onlangs verkozen tot Journalist van het Jaar. Het doel van ‘Uitgelicht’ is om studenten te inspireren met bijzondere verhalen en met gerenommeerde journalisten in gesprek te gaan.

WordPress Themes