NIEUWE MOKERSLAGEN TELEGRAAF-CONCERN

NA RAMPZALIGE Q3-CIJFERS NU OOK VERLIES IN BELANGRIJKE RECHTZAAK MET REBELLERENDE REGIO-KRANTEN EN STOPZETTEN SPITS-WEBSITE

vandersnoekDe voorzieningenrechter in Alkmaar heeft Holland Media Combinatie (HMC) verboden verder te gaan met het wijzigen van de redactionele organisatie. De directie lag overhoop met de redactieraad over het in hun ogen omzeilen van het redactiestatuut rond de benoeming van vier afzonderlijke hoofdredacteuren voor het Noord-Hollands Dagblad, het Leidsch Dagblad, het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant en de Gooi- en Eemlander. De rechter stelt dat onvoldoende zwaarwegende reden bestaat voor de HMC-directie om het advies van de redactieraad te negeren. De redactieraad stelde eerder dat het redactiestatuut dat in het conflict centraal staat een gevolg is van de reorganisatie uit 2004, waar werd gekozen voor één hoofdredacteur met daaronder adjuncten.

BELGISCHE MARCEL GELAUFF ZAKT DOOR DE PROPAGANDA-VLOER EN MOET VERTREKKEN

gelauffVertrouwensbreuk tussen journalisten en hoofdredactie VRT

De redactie van de nieuwsdienst van de Vlaamse publieke omroep VRT heeft het vertrouwen in zijn eigen leiding opgezegd. De vertrouwensbreuk zou volgens andere Vlaamse media mogelijk kunnen leiden tot het vertrek van hoofdredacteur Luc Rademakers. Aanleiding voor de vertrouwensbreuk is een mededeling van de VRT-hoofdredactie die stelt dat een maandagavond uitgezonden interview met een terugkerende Syriëganger ‘niet voldoet aan de journalistieke normen’. Het interview zou, volgens de hoofdredactie, kritiekloos zijn geweest. De redactie achter het bewuste interview voelde zich door het bericht in hun hemd gezet, en sindsdien is de storm niet meer gaan liggen. De beslissing om het bewuste interview na de uitzending offline te halen, wordt door veel redacteuren afgedaan als censuur. In een poging de vertrouwensbreuk dicht te metselen hebben de hoofdredactie, de raad van bestuur en de redactieraad van de VRT een bemiddelingstraject opgestart. Daarin wordt ‘een aantal hangende problemen snel en systematisch samen aangepakt’. Het rommelt al langer bij de omroep, waar in de toekomst bijna 300 banen moeten verdwijnen.

NIEUW ‘WAPEN’ VAN DE COLLABORERENDE MSM: DE ‘JURIDISCHE KAART’

CRIMINELE MSM PROBEREN NU HUN GELOOFWAARDIGHEID OVEREIND TE HOUDEN DOOR HET ‘AANSPANNEN’ VAN RECHTZAKEN TEGEN DE OVERHEID * DIT TERWIJL DE WAARHEID EN DE FEITEN VAAK AL JAREN GRATIS VAN HET WWW ZIJN TE PLUKKEN * MAAR HET GAAT DE MSM NIET OM DE FEITEN, MAAR OM ‘HET PLAATJE’

PLEEPAPIERNOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff: “De NOS, RTL en de Volkskrant spannen deze procedure samen aan, omdat we willen onderstrepen dat openbaarheid juist in deze zaak zo cruciaal is. Het gaat niet alleen om de nabestaanden, maar ook om het optreden van de Nederlandse regering en de politieke verhoudingen in Europa.” Er is natuurlijk geen hond meer geinteresseerd in deze ‘procedure’ die louter en alleen wordt gevoerd om de indruk te wekken van a charge-journalistiek. Het zal allemaal niet helpen. Sterker: het maakt het allemaal alleen maar erger voor de stervende MSM.

WordPress Themes