Die ene zin in dat Wilders-stuk…

NRC LIEGT EN BEDRIEGT OM CORRUPTE RAADSHEER SCHALKEN (FOTO) TE BESCHERMEN

Iets voor nrc-ombudsman Sjoerd de Jong, als hij althans de nieuwste ontslagronde overleeft? We lezen in een artikel over de geslaagde wraking door Geert Wilders van de Amsterdamse rechters de volgende zin over het contact tussen arabist Hans Jansen en rechter/raadsheer Tom Schalken: Jansen zei vanochtend tegen NRC Handelsblad dat Schalken niet heeft geprobeerd zijn getuigenis te beïnvloeden. Hoe ver gaat Lux en Libertas in het liegen en bedriegen om corrupte rechters de hand boven het hoofd te houden? Wil Folkert Jensma die Persprijs Jacques van Veen, mede betaald door het Ministerie van Justitie en Joris Demmink, coute que coute in de wacht slepen? Hoe geloofwaardig is de geciteerde passage in het licht van de beschrijving van het etentje door Hans Jansen zelf waarin we dingen lezen als:

Af en toe deed Mr Tom Schalken een poging vriendelijk tegen mij te zijn, en knoopte hij joviaal een goed gesprek aan. Steeds weer stuurde hij het gesprek naar het Wilders-proces.

Hij probeerde me te overtuigen van de juistheid van zijn beslissing Wilders voor de Rechtbank in Amsterdam te slepen.

Schalken, die ook emeritus-hoogleraar is, aan de Vrije Universiteit, de universiteit van Balkenende, Rouvoet en Bos, liet weten dat het wetenschappelijk gezien een ‘machtig interessante casus’ was, waar ‘deksels goed’ over moest worden doorgedacht, en die ‘allerlei perspectieven’ bood.

Als deze drie quotes niet wijzen op directe beinvloeding dan ben ik geen enige en echte nrcombudsman…

 • By Micha Kat, 22 oktober, 2010 @ 20:57

  Hans Jansen lijkt te zijn bewerkt door de macht: ook voor het NOS heeft hij vanavond verklaart niet te zijn ‘beinvloed’ door Schalken. Dit is echter compleet ongeloofwaardig in het licht van de -authentieke- beschrijving van de gang van zaken op de bewuste avond bij de heer Hendriks.
  Opvallend is dan dat in de berichtgeving vandaag alleen NRC Jansen zelf als bron opvoert; andere media schrijven de inschatting van de ontmoeting toe aan de president van het Hof Verweij die zich weer baseert op Schalken zelf:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3844/Het-proces-Wilders/article/detail/1037553/2010/10/22/Schalken-heeft-niet-gepoogd-te-beinvloeden.dhtml
  Waarom komen de andere media niet met een verklaring van Jansen zelf?

 • By stof, 22 oktober, 2010 @ 22:37

  Simpelweg het verschil tussen daadwerkelijk zijn beinvloed en een poging tot beinvloeding. Het was onbestrijdbaar een poging -en daarom al volledig laakbaar- maar niet een geslaagde, want Jansen liet zich niet beinvloeden.

  Met deze voordehandliggende verklaring kloppen beide verhalen.

 • By ChrisKras, 23 oktober, 2010 @ 1:54

  Ombudsman cq Kat tekwaad

  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7758

  Kunt u niet iets met deze link? In het kader van uw Demmink queeste…
  Wat heeft Schalken met kleine kinderen?
  En met pedofilie?

Other Links to this Post

WordPress Themes