Nieuwe PvdA-columniste voor Lux et Libertas

Heleen Mees‘Na een aantal gastcolumns begint Heleen Mees vandaag als vaste columnist op de Opiniepagina. Zij woont en werkt in New York als jurist (gespecialiseerd in Europese belastingaangelegenheden) en publicist’. Dat staat in de krant van vandaag. Gefeliciteerd, Heleen! De PvdA-lobby heeft opnieuw een prominente plaats in Lux en Libertas opgeeist. Echt een hele goede keuze van Lux et Libertas: een PvdA-ster met een bekakte naam (de Meesjes, you know, van Mees Pierson en zo) die garant staat voor precies de juiste dosis wereldvreemdheid en arrogantie die NRC tot zo’n onweerstaanbaar produkt maken. Het is echt ongelofelijk: nemen ze bij NRC een columnist uit New York dan blijkt deze bestuurder te zijn van de PvdA-afdeling New York! Om je te bescheuren! En dat verzwijgen ze dan natuurlijk ook weer terwijl ze natuurlijk kunnen weten dat iedereen dat binnen een seconde via google kan achterhalen….Helemaal leuk is dat Heleen ook nog een neukertje is van Rick ‘Bill Clinton’ van der Ploeg: natuurlijk, NRC-columnisten moeten naast de juiste politieke en financiele credentials ook nog beschikken over de vereiste hoeveelheid promiscuiteit. Net als Amanda Kluveld die via de piemel van Henri Beunders Lux et Libertas binnenglibberde.

Waar is die Kluveld trouwens? Is ze eruit gedonderd? Even op haar webloggie kijken. Nou, die moet volgens mij nodig worden gupdate. Maar back to Miss Mees. Wat een talent! Lees haar eerste zin van haar eerste column ‘Vooruit, Europa’: “Robert Kagan, de Amerikaanse neo-conservatieve commentator en auteur van het boek Paradise and Power (had Rick bij mij laten liggen toen hij hier de laatste keer kwam ‘overleggen’) zei drie jaar geleden dat het enige wat Europa echt bezig houdt Europa is’. Hier is over nagedacht! De volgende eisen waaraan een NRC-columniste moet voldoen (inhoudelijk dan, naast politiek, geld en sex dus) zijn op briljante wijze ingevuld:

1. Noem altijd een naam, bedenk vooral niet iets zelf

2. Noem altijd een boek

3. Begin altijd reeds in de eerste zin over Europa (of in de titel: Mees deed het op briljante wijze allebei!)

4. Zorg ervoor dat de zin geen concrete, duidelijke inhoud heeft

Erg gelukkig zijn ze bij NRC ook over de ‘specialisatie in belastingaangelegenheden’ van Helenepeen. Kijk, ze is dan wel socialiste en neukt met Rikkepik, maar ze is de hele dag bezig met het uitrekenen van fiscale voordelen voor rijke individuen en bedrijven. We zijn wel PvdA bij NRC, maar altijd geldt: eigen zakken eerst! Weerzinwekkend ook dat PS-je onder haar eerste column: Ayaan, welcome to the States. Ik zie Helenepeen al zitten met Ayaanepaan in de Holland Club op Manhattan. Heleen: “Ayaan, hoe zit je fiscaal? Waar staan je rekeningen? Ik weet een constructie met een SPE in Luxemburg waardoor je 100% belastingvrij wordt! O jee, Ayaan, ik moet gaan want ik moet zo mijn column voor NRC inleveren en Rikkepik komt vanavond ook nog even eten nadat hij op kosten van de belastingbetaler (heb ik speciaal iets leuks voor bedacht!) vanuit Rome komt aanvliegen. Doei!”

Stop de persen! Help! Wat ik nu toch weer ontdek: Helenepeen blijkt ook nog een lid te zijn van een heel raar denktankje waarin ook Rikkepik zit en die corrupte ex-Eurocommissaris Emma Bonino die ooit in de Volkskrant een brief mede-ondertekende om het op te nemen voor Mabelepeemel in ‘Bruinsma-gate’ en ook Donald massmurder Rumsfeld en ook nog die Timoshenko van de Oekraine (zou dat ook een neukertje zijn van Rikkepik?) en ook nog Jimmy Carter en George Papandreou…… Ik krijg opeens het visioen dat hij een schreeuwende Hans Nijenhuis de kamer van Folkert (hij was juist begonnen aan een nieuw stuk Bach) zie binnenstormen en roepen: Folkert! Ik heb nu een columnist geregeld die Donald Rumsfeld kent! Die kan ze zo bellen! O my God! Rumsfeld wordt ook nog genoemd in haar eerste column! I surrender! Ik kan het allemaal werkelijk niet meer aan! Wat doet een man in zulk een tijd? Hij kust zijn vrouw, hij kust zijn kind, en strijdt de ijdele strijd.

  • By Pol, 12 juli, 2007 @ 16:43

    Bevalt het een beetje Micha, discussieren met jezelf?

Other Links to this Post

WordPress Themes