NRC worstelt met Westenberg

Het valt niet mee voor rechterskrant NRC Handelsblad te moeten erkennen dat onze rechtstaat een grote modderpoel is waarin ‘eerbiedwaardige’ magistraten van ‘naam en faam’ ontluisterende rollen spelen van corrupte en op geld en seks beluste bedriegers. Maar langzaam maar zeker lijkt van dit alles zelfs bij Lux et Libertas een begin van een besef door te dringen. Nadat Folkert ‘demonisator’ Jensma reeds op 15 maart een eerste commentaar aan de zaak wijdde gaat hij thans op basis van de onthutsende ontwikkelingen van de laatste weken [volg de Westenberg-website] hier en hier verder. Deze gang van zaken moet traumatisch zijn voor de rechterlijke mafia in ons land:

dit soort berichten in ‘onze’ NRC! [al blijft het onduidelijk of al dat moois ook in de papieren krant verschijnt; vanuit Azie kan ik dat niet beoordelen]. Dat Folkert alle credits steevast bij de NOS legt en Micha Kat verder niet noemt -op een keer na- zij hem daarbij vergeven. Folkert faalt eveneens als hij weglaat dat Raad voor de Rechtspraak-voorzitter Bert van Delden reeds in 2005 door Micha Kat is aangeschreven over het ‘bijklusbedrijf’ Anatcc Management van Westenberg en dat het NMa-advies slechts een druppeltje vormt op een gloeiende en smerige plaat van belangenverstrengelingen en corruptie. Goed, ook dat zij hem vergeven, you can’t have it all at once. Maar minder te vergeven is NRC dat het zelf geen enkel initiatief neemt in deze zaak.

Redacteur Tom Kreling die aanvankelijk aanwezig was bij de Chipshol-verhoren haakte al spoedig af om naar de VS te gaan en vanuit daar te berichten over de schoenencollectie van Madoff. Aldus was hij niet aanwezig bij het explosieve verhoor van Pieter Kalbfleisch. Wel schreef hij dit prima stuk over Westenberg als corrupte bijklusser. Maar NRC lijkt slechts weinig  geinteresseerd in waar het werkelijk om gaat in deze zaak: de Chipshol-rechtsgangen in 1994 en 1997. Dit verbaast des te meer daar brieven in NRC in 1997 een beslissende rol hebben gespeeld -en nog spelen- in de hele affaire die kan leiden tot aansprakelijkheid van de Staat voor miljarden Euro’s. Goed, Folkert heeft nog een lange weg te gaan richting ‘kwaliteitsjournalistiek’ -hij moet tenslotte ook denken aan zijn dinertjes met Harm Brouwer- maar de eerste stapjes zijn gezet. We zijn benieuwd waar deze ontdekkingsreis van Folkert door de rechterlijke macht zal eindigen.

  • By japie, 11 december, 2010 @ 0:01

    De digitale editie van nrc is integraal te raadplegen, ze hebben de beveiliging nog niet op orde. Gebruik geen IE, want dan werkt het niet. Met Chrome werkt het prima.

    Succes

Other Links to this Post

WordPress Themes