Ook Europa-enquete van kabinet is gemanipuleerd

wyniaHet Europa-beleid van ons kabinet begint nu toch wel misdadige trekjes te vertonen. Dat er opnieuw iets goed fout zit werd reeds duidelijk uit een stuk op de voorpagina (‘Fout bij Europa-enquete’) van NRC op 22 mei. Het stuk ging over de Europa-enquete van het kabinet op internet die richting moet geven aan de discussie over hoe we verder moeten met Europa. De eerste zin: “Aan de Europa-enquete van het kabinet via internet deden relatief te veel tegenstanders van de Europese Grondwet mee waardoor de uitslag verminderd representatief is.” Ik vond dit al zo veel waanzin in een enkele zin, dat ik besloot niet verder te lezen. Ik liet de zaak rusten tot ik een column van Syp Wynia in Elsevier onder ogen kreeg. Hij vond dus ook dat deze enquete ‘niet deugde’. Ik moest natuurlijk weer direct denken aan de enquete die NRC zelf manipuleerde over de Europese Grondwet. Uitsluitend via list en bedrog kan Europa nog worden verkocht! Maar dit wordt nog veel erger! Het heeft ook allemaal te maken met de nieuwe PvdA-columniste van NRC Helenepeen Mees!
Scrollend door het stuk van Wynia viel mijn oog op de zin: “De onderzoekers van Anker Solutions leidden daaruit af dat er brede steun is voor het Nederlandse lidmaatschap van de EU.” Wait… Anker…. zat die niet bij Helenepeen in het bestuur van de PvdA te New York? Verdomd…. Hansepans Anker zit samen met Helenepeen Mees in het bestuur van de PvdA te New York… Zou die Hans Anker soms misschien heel toevallig iets te maken hebben met dat Anker Solutions dat de gegevens uit de Europa-internet-enquete van het kabinet interpreteerde? He, dat is toevallig! Anker Solutions houdt ook kantoor in New York! Even kijken of die Hans Anker wel van Anker Solutions is… ja hoor, Hans Anker is wl degelijk van Anker Solutions en was ook nog eens persoonlijk adviseur van Wim Kok in diens ‘Sterk en Sociaal-campagne’ van 1998. Mooi. We recapituleren.

*NRC heeft een nieuwe columniste aangetrokken die bestuurslid is van de PvdA te New York, Heleen Mees.

*Een medebestuurslid van haar is Hans Anker die ook mede-eigenaar is van Anker Solutions. Anker is een prominente PvdA-spindoctor.

*Het kabinet geeft Anker Solutions opdracht (miljoenen waarschijnlijk) een internet-onderzoek te organiseren naar de mening van de Nederlander over Europa. (De mening van de PvdA over Europa is zonder voorbehoud op weg naar de Europese Superstaat)

*Er ontstaat hommeles over de enquete (hoe zou dat nu toch komen?). NRC zet op de voorpagina dat er ‘relatief te veel tegenstanders van de Europese Grondwet meededen’.

*NRC heeft zelf reeds eerder een enquete over de Europese Grondwet gemanipuleerd.

*Heleen Mees wijdde haar eerste column voor NRC aan Europa waar we toch vooral mee door moeten gaan.

Ben ik een complotdenker als ik inmiddels overuigd ben van een samenzwering op Europese schaal? Dat wij als burgers met onze eigen belsatingcenten worden blootgesteld aan een propaganda-offensief waar Goebbels en Stalin jaloers op zouden worden? Lux et Libertas! Op naar de volgende column van Hans Anker Rick van der Ploeg Wim Kok Heleen Mees!

  • By J.J. v.d. Gulik, 25 mei, 2006 @ 14:35

    In plaats dat er gezegd wordt, 22 % is voorstander van toetreding van Turkije, werd gezegd, dat 68 % tegen is. Als er tevens duidelijk was gemaakt, dat 22 % voor zou zijn, zou dat toch een wat ander beeld geven. De oppervlakkige lezer denkt dat 32 % voor is, terwijl feitelijk 10 % neutraal is. Bij een keuze voor of tegen zal de grote meerderheid van die 10 % waarschijnlijk kunnen worden opgeteld bij de 68 % tegen, waardoor je pakweg een meerderheid van 75 % tegen zou hebben.

Other Links to this Post

WordPress Themes