De pijlloos diepe val van Birgit Donker

Een voormalig ‘hoofdredacteur’ van ’s lands voornaamste ‘kwaliteitskrant’ die een zielig artikeltje publiceert als de eerste de beste stagiair over het ‘opstappen van de directeur van een theaterschool’ (vandaag NRC blz. 11). In het magazine -of wat daar nog van over is- neemt Donker zes pagina’s van de meest afzichtelijke commerciele bagger voor haar rekening onder de kop De haute couture van een architect. Waar hoofdredacteuren van Lux et Libertas vroeger titels in de wacht sleepten als ‘journalist van de eeuw’ en/of functies als professor dan wel staatssecretaris, is Donker weggeschopt naar de meest duistere uithoek van de krant waar louter mensen zitten die niets kunnen en niets weten: de kunstredactie. Kan de totale onttakeling van NRC Handelsblad beter worden verzinnebeeld dan in de Werdegang van deze totaal incompetente en volledig onbenullige angsthaas die haar krant het laatste duwtje heeft mogen geven richting schroothoop van de Nederlandse journalistiek? Geen enkel interview heeft angsthaas Donker durven geven uit angst door de mand te vallen,

geen enkel noemenswaardig artikel of zelfs noemenswaardige uitspraak is opgetekend uit de mond van deze medelijwekkende non-valeur die thans waarschijnlijk voor een duizendje of vijf op de begroting staat van C&A. De incompetentie en zelfs corruptie van Donker werd reeds in 2006 op deze site uit de doeken gedaan, maar ja: als je maar niets kunt! Als je maar nooit iets zegt! Als je maar niet weet! Als je de belangen van de macht en het geld maar dient zonder vragen te stellen! Dan kom je er wel in de Nederlandse journalistiek! Birgit Donker gaat de boeken is als het absolute dieptepunt in de geschiedenis van de hoofdredacteuren in Nederland. Niet voor niets werd de krant onder haar ‘bewind’ verkocht aan C&A, waarschijnlijk omdat Donker daar altijd winkelt en zo aardig werd geholpen. Niet voor niets moest het stokje na haar worden overgenomen door een buitenlander omdat niemand na de walmende puinhopen van Donker het nog aandurft het zinkende NRC-schip te gaan besturen. Maar we eindigen dit stuk met een positieve noot: dat ze uberhaupt nog met haar naam in de krant durft geeft haar hemelschreiende domheid toch wel weer enig cachet.

Nog een opmerking over de krant van vandaag. Compleet hysterische rapportage over Wikileaks, geen touw aan vast te knopen, totaal oninteressant. Eens te meer een bewijs voor het bedrog van Wikileaks en de status als MSM-kloon, of nee: als ‘geheim wapen’ waarmee de MSM het massaal wegrennende publiek weer naar zich toe probeert te trekken.

WordPress Themes