Folkert: ik dreig opnieuw met procedure!

volkert.jpgOpnieuw slaat NRC-hoofdredacteur Volkert Jensma den juridische trommele. Beloofde hij eerst uw bloedeigen Lux et Libertas-ombudsman een forse claim (klik hier voor wat aardige claim-follow up uit 2004) naar aanleiding van diens volstrekt geflopte boek Lux Libertas en Leugens, thans hangt onze Volkert opnieuw de Grote Censor uit en nog wel tegen een Amerikaanse publicist: Bruce Bawer. Deze Bruce zegt in zijn nieuwe boek While Europe Slept opmerkelijk genoeg exact hezelfde als uw ombudsman reeds twee jaar geleden: Volkert Jensma is mede-schuldig aan de moord op Pim Fortuyn. Dit omdat hij Fortuyn enkele uren voor diens dood rechtsreeks in verband bracht met de Holocaust. Nog sterker: Volkert suggereert in zijn commentaar overduidelijk dat als Fortuyn de verkiezingen zou winnen, er een nieuwe holocaust dreigt! Wellicht nam Jensma geen genoegen met een simpele Nederlandse procedure en heeft hij met zijn juridische offensief gewacht tot hij kon scoren op mondiaal niveau zodat alle kranten van de Los Angeles Times tot en met de South China Morning Post binnenkort kunnen koppen: Dutch chief editor cleared from murder charges. Hoe diep kan een Lux et Libertas-hoofdredacteur zinken?

Folkert Jensma Intussen is het een raadsel waarom De Volkskrant de hele demoniserings-kwestie dit weekeind weer op scherp zet via een opvallend stuk op de voorpagina. De meest voor de hand liggende theorie: het is een afrekening van Pieter Broertjes vanwege de lancering van Next. De paniek bij PCM is thans waarschijnlijk zo groot, dat het besef begint door te dringen dat er binnenkort nog maar een krant over zal blijven en dus beginnen de PCM-titels thans met het de hersens inslaan van elkaar. Ook een rol kan spelen dat we hier de hand zien van de nieuwe PCM-directeur Alberdink Thijm die schoon schip wil maken en Volkertje wil lozen in een laatste poging nog iets te redden van wat er nog te redden valt bij NRC Handelsblad.
Opmerkelijk is tenslotte nog het verweer van Volkert: Ik kan de moord nooit op mijn geweten hebben, want we zijn een avondkrant en Fortuyn werd rond 18 uur vermoord. Met andere woorden: Folkert houdt het blijkbaar wel voor mogelijk dat Fortuyn door Volkert zou zijn vermoord als NRC een ochtendkrant was! Hiermee erkent hij dus dat er een causaal verband kan bestaan tussen wat een krant schrijft en de moord! Hiermee erkent hij dus ook zijn eigen mogelijke betrokkenheid, want Volkert zou reeds om 16 uur over een demoniserings-NRC hebben kunnen beschikken wat hem dus nog twee uur de tijd bood zich te laten inspireren door de vermaarde Folkert-woorden: “We wensen ons hier de xenofoben en de racisten van het lijf te houden. Het is een grote schande dat we zestig jaar na dato een politicus in ons midden daaraan moeten herinneren.” Inhoudelijk heeft Volkert Jensma verbijsterend genoeg nog jaren na mei 2002 in het blad De Journalist gezegd dat hij ‘geen woord terugneemt’ van het gewraakte demoniserinscommentaar. Leuke juridische munitie voor broeder Bawer als hij wel een procedure van Folkertje krijgt. No further questions, your honor.

 • By Anoniemert, 28 mei, 2006 @ 16:46

  Haal je nou Folkert en Volkert expres door elkaar? Wel een beetje slordig hoor, komt de leesbaarheid van dit artikel ook niet echt ten goede naar mijn mening.

 • By sprx, 29 mei, 2006 @ 12:17

  Ik denk dat MK met het met elkaar verbinden van ‘FVolkert’ naadloos aansluit bij de collums van Theo, die heeft dit immers vanaf de moord gedaan.

 • By WFHermans, 29 mei, 2006 @ 22:15

  Opdracht geven tot moord is net zo erg als de moord rechtstreeks plegen, dus tussen Folkert en Volkert is geen enkel moreel verschil.

 • By NN, 7 januari, 2007 @ 23:49

  Dat sommigen Folkert en Volkert niet begrijpen. Als dat nog niet duidelijk is…

Other Links to this Post

WordPress Themes