29 April: einde Raad v.d. Journalistiek?

KOMT ALLEN NAAR DE ZITTING VAN DE RVDJ OP 29 APRIL, 16:00 UUR

Op 29 april doet de Raad voor de Journalistiek een nieuwe poging de klacht te behandelen van de ‘groep-Kat’ (Micha Kat, Eric Donk, Wim Dankbaar en Klaske Ferwerda) tegen de Leeuwarder Courant en enkele andere regionale dagbladen. Lees hier de hele voorgeschiedenis inclusief de hilarische mislukking van de eerste zitting toen daags daarop een pijnlijke belangenverstrengeling aan het licht kwam binnen de Raad. Ook de klacht zelf is via deze link te lezen. Het filmpje hierboven ziet op een van de onderdelen

van de klacht, namelijk [punt 3 van de klacht] dat Micha Kat volgens de LC ‘onverwacht’ het kantoor van Anker & Anker Advocaten in Leeuwarden zou zijn binnengetreden en daar ‘stiekem zou hebben hebben gefilmd’. De LC heeft niet eens de moeite willen nemen het bewijsmateriaal op YouTube te bekijken, net zomin als ze de moeite namen naar de zitting te komen. Op de 29ste zullen ze wederom verstek laten gaan. Wel schreef hoofdredacteur Snijders een Kat – Leeuwarder Ct e.a. verweer v LC verweerschrift. We laten aan de lezer dit stuk op zijn waarde te schatten en naast de klacht te leggen.

Het moge duidelijk zijn dat de toekomst van de Raad alsmede de geloofwaardigheid op het spel staat en afhankelijk is van de wijze waarop men zich tijdens deze tweede behandeling zal opstellen en natuurlijk van hoe men zal beslissen. Vast staat dat de LC in de zaak-Vaatstra volledig aan de leiband loopt van Justitie, alles wat daar wordt gezegd voor feitelijk juist aanneemt en op geen enkele wijze eigen onderzoek heeft gepleegd dan wel wederhoor heeft toegepast. Tevens moet worden geconcludeerd dat de LC iedereen die oprecht en met open vizier strijdt om de waarheid over de moord op Marianne alsnog wereldkundig te maken willens en wetens en in weerwil van de feiten probeert kapot te maken. Het is nu aan de Raad een dam op te werpen tegen deze wanhopige pogingen van de MSM het eigen falen te maskeren en de ‘concurrentie’ het zwijgen op te leggen via powerplay en het te hulp roepen van ‘bevriende instituties’ zoals de rechter en de Raad. We streven ernaar de zitting op video vast te leggen en wellicht komt er zelfs een livestream.

LEES DE SERIE DE VAATSTRA-FILES OP KLOKKENLUIDERONLINE!

WordPress Themes