NRC worstelt met Lucia en Maasstad

NRC HANDELSBLAD [ARJAN SCHREUDER; FOTO] SPEELDE SMERIGE ROL IN DE ZAAK-LUCIA DE BERK * HIERDOOR BERICHTGEVING OVER MAASSTAD ZIEKENHUIS EN PAUL SMITS ‘GEBIASED’

Maasstad is beste ziekenhuis van de wereld aldus een kop vandaag in NRC Handelsblad. Een merkwaardig artikel. Wel nieuwswaardig, dat iemand zoiets durft te zeggen als er meer dan 30 mensen zijn overleden die mogelijk slachtoffer zijn geworden van een dodelijke ziekenhuis-bacterie waarbij reeds vast staat dat het ‘beste ziekenhuis ter wereld’ cruciale fouten heeft gemaakt en meerdere waarschuwingen, maanden voordat de uitbraak werd erkend, in de wind heeft geslagen. Dat laatste werd onthuld door NRC. Maar daar staat dan weer tegenover dat de krant niets meer durft te schijven over de rol van Paul Smits in de zaal-Lucia de Berk. Dat is ook wel te begrijpen, want juist in deze zaak speelde NRC Handelsblad een zeldzaam smerige rol.

We durven hier zelfs te zeggen dat zonder de ‘medewerking’ van NRC Handelsblad aan het Lucia-complot [zie de serie De echte Lucia heet Arda] niet zou zijn gesmeed. Wat zijn de feiten? Zoals in de genoemde serie beschreven werd de steun binnen Justitie en media voor de ‘operatie-Lucia’ door Wim Derksen (foto), de man van Arda ‘de echte Lucia’ Derksen-Lubsen, geregeld binnen een Haags kamerorkest met de naam Belintoni. Daarin speelde Derksen, maar ook zijn minnares Angela Kaptein, destijds advocaat-generaal bij het Haagse ressortsparket. Via haar zorgde Derksen voor ‘dekking’ bij OM en ZM. Ook lid van het kamerorkest was (is?) NRC-redacteur Arjen Schreuder. Via hem regelde Wim Derksen de loyaliteit van NRC Handelsblad. Deze krant bleef langer dan alle andere media in Nederland vasthouden aan de theorie van Lucia de seriemoordenaar. Uiteindelijk ging de krant om en plaatste een stuk pro-Lucia van Maarten ’t Hart dat zeer belangrijk is geweest. Maar daarover is intern een ware oorlog gevoerd, zo melden ons bronnen. In januari schreef Folkert Jensma nog een voorzichtig pro-Lucia commentaar, inhoudende dat er een onderzoek zou moeten komen naar de ware gang van zaken. De corruptie van journalist Schreuder kwam reeds eerder aan het licht toen hij uit de handen van minister Peijs de ‘luchtvaartprijs‘ in ontvangst mocht nemen voor de journalist die het beste naar de pijpen danst van Schiphol en KLM.

Other Links to this Post

WordPress Themes