Smit in de bres voor Koolhoven, Kaaks

ARTIKEL OP FTM BEVESTIGT ONZE LEZING: KOOLHOVEN NIET OP NON-ACTIEF MAAR STAANDE VOET * ERIC SMIT: ‘VOLGENS ZEMBLA’ PUBLICEERDE KOOLHOVEN ‘ONWAARHEDEN’ * VIA SMIT PROBEERT KAAKS ZIJN CLIENT ROB HEILBRON WIT TE WASSEN

Delicaat: Eric Smit, auteur van een wel heel doorzichtig Telegraaf-Sapph witwasartikel op subsidie-fuik Follow The Money [backgrounds] was aanwezig op het feestje van Micha Kat waarop Koolhoven bij voortduring vrouwen lastig viel en de een na de ander probeerde mee te sleuren naar zijn ‘auto met chauffeur’. Smit zou dus (moet dus?) gezien kunnen hebben wat voor vlees we in de kuip hebben met Koolhoven en wat de ware aard moet zijn geweest van de ‘samenwerking’ tussen Koolhoven en Heilbron. Desalniettemin publiceert Smit een soort lofzang op newsgetter Koolhoven die volgens hem al jaren tot het keurkorps van Telegraafjournalisten behoort en de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor vele spraakmakende primeurs. Maar het artikel van Smit verraadt zich op een nog veel directere wijze doordat

de feiten rond Koolhoven gewoon niet worden geaccepteerd: Heilbron zou Koolhoven hebben omgekocht en: De Telegraaf publiceert bewust onwaarheden, concludeerde Zembla na eigen onderzoek over de invloedrijkste krant van Nederland en: met het artikel van Koolhoven [over fotograaf Leo de Deugd] was volgens Zembla van alles mis. Kijk, dan weet je wel uit welke wind de hoek waait, temeer daar de foute lezing van Koolhoven zelf (‘ik ben op non-actief gesteld’) een op een wordt overgenomen terwijl bronnen aan ons hebben gemeld dat Koolhoven op staande voet ontslagen is en alles heeft moeten inleveren. De Telegraaf zelf geeft geen enkel commentaar -hetgeen door Smit ook niet wordt vermeld-, dus het kan niet anders dan dat Smit gewoon heeft opgeschreven wat zijn foute vrienden Koolhoven en Heibron hem hebben ingefluisterd. Dat blijkt ook wel uit het stuk: Smit en Koolhoven zaten samen te slempen op een lunch van Harry Mens in Den Haag.

Maar onze lezing wordt op een belangrijk punt in het stuk van Smit bevestigd als we lezen: Een telefoontje van makelaar en televisiepresentator Harry Mens attendeerde betrokkene Rob Heilbron donderdagochtend op de plotse aftocht van Koolhoven. “Ik heb hem toen gelijk gesms’t’, laat Heilbron telefonisch weten. “Martijn zei dat hij was geschorst en dat hij een nieuw telefoonnummer had.” Volgens onze bron binnen De Telegraaf moest Koolhoven alles inleveren: auto met chauffeur en telefoon incluis.

Nog interessanter wordt de bemoeienis van Eric Smit (op de foto met Quote-hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum) en zijn subsidie-website (180.000 per jaar uit de koffers van de belastingbetaler!) als we de hechte banden in ogenschouw nemen tussen Smit en Heilbron-advocaat Matthijs Kaaks. Kaaks stond Smit bij gedurende zijn hele pseudo-conflict met Nina Brink en laat zich thans door Heilbron vorstelijk betalen om zijn media-profiel te ‘optimaliseren’. Wat ligt meer voor de hand dan dat Kaaks via zijn vriend/client Eric Smit zijn andere client Heilbron de helpende hand bood door op het hoogtepunt van de crisis waarop Heilbron zelfs wordt beschuldigd van een soort poging tot moord een ontlastend stuk te regelen op Follow The Subsidies? Ach, het zijn maar suggesties. Theorieen. Komplottheorieen.

WordPress Themes