NRC verzwijgt westerse doden Afghanistan

uruzgan.jpgOp vrijdagavond om 22:48 uur kwam er weer nieuws binnen vanuit Afghanistan. Enorm zware gevechten. Tientallen doden van de kant van de ‘Talibaan’. Maar ook twee soldaten van de ‘coalitie’ kwamen om het leven. Dat konden we vanochtend lezen in De Telegraaf. Identiteit noch nationaliteit van de slachtoffers is bekend gemaakt. Het zouden dus evenzogoed Nederlanders kunnen zijn, al lijkt het erop dat er op dit moment nog geen Nederlandse soldaten deelnemen aan (extreme) gevechtshandelingen. Maar dat weten we niet zeker. Ook Associated Press meldt de coalitiedoden. Maar NRC Handelsblad niet. In een kortje op pagina 4 wordt het hele offensief afgedaan zonder ook maar een letter te wijden aan de twee doden in het leger dat strijdt tegen het mondiale terrorisme. En dat terwijl NRC als bron voor het stuk Associated Press aangeeft dat de doden in hun bericht dus wel heeft gemeld.

Conclusie: NRC verzwijgt deze doden opzettelijk en bewust. Gezien de timing van het Telegraaf-bericht van vrijdagavond hadden ze de doden makkelijk in de krant kunnen hebben. Hoeveel meer bewijs moet nog worden verzameld voor de misdadige wijze waarop de Slijpsteen voor de Geest ‘oorlogsverslaggeving’ bedrijft?

Maar waarom?
Het is natuurlijk van belang je af te vragen waarom Lux et Libertas de coalitie-doden in hemelsnaam verzwijgt. De hypothese dat het per ongeluk is gebeurd lijkt me niet waarschijnlijk. De oorzaak moet dus zijn dat deze krant zijn lezers niet wil confronteren met slecht oorlogsnieuws. Dat kan nog wat worden!

 • By Sam Broersma, Zoutelande, 17 juni, 2006 @ 23:26

  Geachte heer Kat,

  Ik weet u momenteel op geen andere wijze te benaderen, dan via deze optie. Uw emailadres is voor mij onbereikbaar. Het volgende bericht wil ik aan u kwijt.
  ——————–

  Er is mij opgevallen, dat er geen nieuwe reacties meer op uw website (KlokkenkuiderOnline) verschijnen (dat zal u toch ook wel zijn opgevallen). Het kan ook niet meer, omdat “geef antwoord” is verdwenen.

  Sam Broersma

  Zoutelande

 • By uw ombudsman speaking, 17 juni, 2006 @ 23:47

  Dag Sam

  Ik heb t net even getest en t werkt toch gewoon?

Other Links to this Post

WordPress Themes