DE JOURNALIST VAN HET JAAR

REICHS-PRESSEKAMMER NVJ BOMBARDEERT ENE BRENNO DE WINTER TOT ‘JOURNALIST VAN HET JAAR’ * NIEMAND HEEFT VAN HEM GEHOORD OF WEET WAT HIJ DOET * HIJ SCHRIJFT VOOR ‘WEBWERELD’ EN ‘NU.NL’ * TOTALE INEENSTORTING JOURNALISTIEK

UITREIKING PRIJS ‘JOURNALIST VAN HET JAAR’ VAN NVJ GESPONSORRD DOOR HET VERBOND VAN VERZEKERAARS

Brenno de Winter. Dat is de naam van de nieuwe ‘journalist van het jaar’ 2011. Hij krijgt deze ‘onderscheiding’ voor zijn ‘onthullingen’ over de OV Chipkaart. Het doet allemaal een beetje denken aan Alberto Stegeman, die ‘journalist’ die ‘lekken’ blootlegde in de beveiliging van Schiphol. Zowel Stegeman als De Winter zouden ‘delicten’ hebben gepleegd maar geen van beiden werd vervolgd. Journalist Micha Kat wordt nu bijna tien keer vervolgd en is ook nog eens door de NVJ geroyeerd in plaats van te worden gekroond tot ‘journalist van het jaar’. This smells. Zowel Stegeman als De Winter lijken ‘fantoom-journalisten’ die worden ingezet door de macht om bepaalde doelen te bereiken. Zoals extreme beveiliging op Schiphol en enge chipcards met biometrische mircochip-achtige beveiligingstechnologie die in werkelijkheid spy-technologie is.

Het is in feite te gek voor woorden: een journalist van wie niemand ooit heeft gehoord en wiens stukken door niemand zijn gelezen, om wie een sterke geur hangt van doorgestoken (chip)kaart en dubbele belangen krijgt die prijs op een feestje dat ook nog eens wordt gesponsord door de foutste belangenclub van Nederland, die van de verzekeraars, oplichters en bedriegers pur sang. Duidelijker kan de totale ineenstorting van de journalistiek niet inzichtelijk worden gemaakt.

WordPress Themes