TELEFRAUDE: HET ELEKAN-INTERVIEW

MICHA KAT SPREEKT MET DE WOORDVOERDER VAN TMG OVER HET GEGOOCHEL MET ACCOUNTANTS, EEN VAN DE BELANGRIJKSTE RED FLAGS VOOR FRAUDE * VICTOR MULLER DEED HET OOK BIJ SPYKER EN MCGREGOR * OOK BIJ KPNQUEST EN WORLDCOM WAS DIT AAN DE ORDE

De woordvoerder van TMG schermt met de ‘code corporate governance’ maar wil geen antwoord geven op cruciale vragen over het concern. Op naar de koers van 0,01 Euro voor TMG!

We zien de volgende feiten: tot en met 2006 werd de jaarrekening van TMG gecontroleerd en goedgekeurd door Deloitte, door de vrinden van CFO Fred Arp. So wie so al een forse red flag. Maar toen begon de markt enorm te verslechteren en waren er bijzondere trucages nodig om de cijfers een ‘leuk aanzien’ te geven. Fred Arp wilde zijn vrinden van Deloitte niet aan deze fraude blootstellen. Dus wat zien we? 2007, 2008 en 2009 werden gecontroleerd en goedgekeurd door KPMG. KPMG gaat rare dingen doen maar dat vinden ze geen punt omdat ze weten dat de hete aardappel daarna weer wordt teruggeschoven naar Deloitte. Beiden zijn verantwoordelijk dus is niemand verantwoordelijk. En dan gebeurt ook: 2010 en 2011 is het weer Deloitte dan aan de knoppen zit. Bizar: op de AVA van 2009 staat op de agenda een voorstel tot de herbenoeming van KPMG voor de opdracht van de controle over 2010. Maar die controle is gedaan door Deloitte! This smells as hell, mensen. We zagen bij Spyker precies hetzelfde rond Deloitte dat opeens werd vervangen door Ernst & Young. Later meer!

  • By AIRVD, 20 maart, 2012 @ 9:34

    Micha, ik kan niet reageren op KLOL. Kan wel inloggen maar dan gebeurd er verder niets. Waarschijnlijk een tijdelijk probleem.

Other Links to this Post

WordPress Themes