Schimmige schikking PCM en Multi Vastgoed

PCM.jpgHet conflict tussen PCM en Multi Vastgoed waarover uw ombudsman uitvoerig berichtte heeft een verassend einde gekregen, varassend zeker gezien de felheid waarmee beide partijen elkaar voor de rechter bestreden en gezien de agressieve benadering van PCM door de projectontwikkelaar die maar liefst beslag liet leggen op zowat het hele concern. In de rechtzaal leek het laatste uur voor PCM geslagen te hebben, vooral omdat het concern geen verhaal kon bieden over waarom het nu precies af wilde van hun nieuwe luxe kantoortoren in Amsterdam. Het werd zelfs niet eens duidelijk of ze er wel vanaf wilden. Duidelijk werd dat Multi Vastgoed veel schade zou gaan lijden en via de beslaglegging wilde het zich daartegen indekken. De president gaf beide partijen de opdracht verder te gaan onderhandelen en dat heeft thans geleid tot een schikking waarover beide partijen natuurlijk geen mededelingen doen.

Voor zover uw ombudsman heeft kunnen nagaan hebben de PCM-kranten over deze schikking niet bericht. De informatie (voor zover die er is) moet van internet worden gehaald. Volgens deze berichten zal/hoeft PCM zich niet meer te houden aan het contract met Multi Vastgoed en trekt dat ook niet in de ambitieuze ‘Wibaut-toren’ als die er al komt. MV berekende de schade op 18,5 mio Euro. PCM weigert te zeggen hoeveel er is betaald voor deze regeling. Dat wordt nog wat als het bedrijf naar de beurs gaat met deze ‘openheid’! PCM begint naarmate het meer in de problemen komt steeds meer te lijken op het Kremlin onder Breznjev. Ook lijkt het erop alsof er mysterieuze berschermende krachten optreden om het concern uit de wind te houden. Dat hoeft geen verbazing te wekken, want PCM is voortbestemd het officiele nieuws-manipulatie-concern te worden van de overheid. Als het dat al niet reeds is -de berichtgeving over de twee Nederlandse doden in Afghanistan toont dat reeds duidelijk aan: alle kranten zeggen dat de heli is neergestort door slecht weer en verzwijgen de claim van de Talibaan dat zij de heli hebben neergehaald. Kranten als Het Parool en de Herald Tribune maken wel uitdrukkelijk melding van deze claim van de Talibaan. Gaat NRC Handelsblad bij de volgende heli-crash melden dat men tegen een elektriciteitsdraad is opgevlogen of dat de piloot depressief was en zelfmoord wilde plegen?
Zou de overheid (het Bedrijfsfonds voor de Pers of zo?) PCM de helpende hand hebben toegestoken bij het conflict met MV? Weer lijkt een stap gezet op de weg van het ontstaan van een ‘publieke pers’ naar analogie van de publieke omroep: door de staat gefinancierde propaganda-kranten. Wouter Bos, waarschijnlijke onze nieuwe premier, wil dat maar al te graag. En zijn vrouw bedrijft ook al ‘journalistiek’ met overheidsgeld!

 • By B. Klomp, 29 juli, 2006 @ 9:51

  “Voor zover uw ombudsman heeft kunnen nagaan hebben de PCM-kranten over deze schikking niet bericht.”

  Niet goed gezocht: AD berichtte er 6 juli al over

  http://www.ad.nl/economie/article452869.ece

  Gewoon het ANP bericht. Grote kans dat anderen het ook hebben geplaatst.

 • By S. Son, 5 augustus, 2006 @ 13:52

  wat een tendentieus gelul zeg…. Alleen omdat er geen details bekend zijn gemaakt van de schikking? MV was onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf en is nu eigendom van een financieel consortium (vergelijkbaar met PCM) en over hun gebrek aan openheid wordt niets van gezegd…

  Bovendien kiest PCM voor een rationalisatie van kosten – wat is daar mis mee? Insiders vertellen mij dat de overeenkomst met MV een wurgcontract was, dus eigenlijk doet PCM het goed… maar jullie blijven azijnpissen

Other Links to this Post

WordPress Themes