VRAGEN AAN MARK DEUZE, PROFESSOR

WEER EEN NIEUWE PROFESSOR IN DE JOURNALISTIEK * ‘KWALITEITSJOURNALISTIEK’ NIET LANGER LEIDEND EN MAATGEVEND * HOE GAAT DEZE PROFESSOR DE MACHT FACILITEREN BUITEN DE MSM OM?

Bizar interview met de nieuwe professor in de journalistiek Mark Deuze. Een jaar of vijf geleden schreven we al eens over onze ‘professoren in de journalistiek’, dr. Clavan-achtige types die zonder uitzondering waren verbonden aan de corrupte MSM. Maar dat laatste geldt niet voor Deuze, een bewijs voor de snel aftakelende greep van de MSM op de journalistiek. Uit het interview met Deuze blijkt dat ook: het gaat nu niet langer om de stervende en geheel ontmaskerde ‘kwaliteitsjournalistiek’, maar om de lonely wolves, de ZZP’ers en de freelancers. Deuze noemt deze groep ‘atypische arbeiders’. Benieuwd of de professer ook eens bij de nieuwe media aanklopt. Hij woonde en werkte jarenlang in de VS

waar de nieuwe media reeds groter en invloedrijker zijn dan de MSM. Dat is zelfs erkend door Hillary Clinton. Daar moet hij toch het licht hebben gezien? Wij zouden hem willen vragen: meneer Deuze, wat vindt u eigenlijk van de nieuwe media in Nederland? Hoe ziet u de functie van de nieuwe media binnen de journalistiek? Hoe kijkt u aan tegen de wijze waarop de MSM omgaan met de nieuwe media en vice versa? Wie doet er volgens u anno 2013 beter en onafhankelijker verslag van de wereld, de nieuwe media of de MSM? Vragen, vragen, vragen. Komen er ook antwoorden?

WordPress Themes