HOE CRIMINEEL IS DE TELEGRAAF?

MAANDAG BEGINT IN LONDEN HET GROTE PROCES TEGEN DE VOORMALIGE TOP VAN NEWS CORP. VAN RUPERT MURDOCH * STARRING: PHONE HACKING EN OMKOPING VAN POLITIE EN POLITICI * IN HOEVERRE SPEELT DIT ALLES BIJ NAZI-KRANT DE PEDOGRAAF?

In ons land bestaat er een groter taboe inzake het betalen voor informatie door de media dan in Engeland. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat het niet gebeurt. Als er een krant is waar geen enkel moreel richtsnoer bestaat en waar de criminelen en kindermisbruikers zijn doorgedrongen tot in het hart van de nieuwsvoorziening is dat De Telegraaf. Maar een outright geval van omkoping van de politie of een politicus is nooit aan het licht gekomen net zomin als een concreet geval van phone hacking. Ook staat echter vast dat er in ons land een taboe bestaat op het exposen van criminele activiteiten en journalistieke collaboratie van de MSM, zulks dus in tegenstelling tot Engeland waar zaken wel aan het licht komen en topmensen van de MSM voor de rechter. In ons land verlopen dergelije corrumperende processen meer via soft payments en revolving doors. Ik heb het dan over politici die columns krijgen aangeboden, journalisten die ‘opeens’ overstappen naar politiek of bedrijfsleven, journalisten die geschenken en reizen aannemen en hoofdredacteuren die worden uitgenodigd op ‘exclusieve bijeenkomsten’ van de high en mighty. Maar in ben bang dat het met onze media veel erger is gesteld dan met die in Engeland en niet beter.

Het phone hacking- en omkopingsschandaal in Engeland heeft -als je er al iets positiefs over kunt zeggen- wel waarheidsvinding tot doel, althans: dat zou je staande kunnen houden. Het zijn ‘slechts’ de methodes die crimineel zijn en moreel totaal verwerpelijk. In Nederland ontbreekt bij de MSM echter zelfs de wil tot waarheidsvinding. Ze schrijven gewoon alles op wat de macht dicteert, zeker als het gaat om politie en justitie. Het valt dus wel mee in ons land met afluister- en omkopingsschandalen bij de MSM. Niet omdat onze media beter zijn dan die in Engeland, maar slechter. En laffer.

  • By AIRVD, 27 oktober, 2013 @ 11:30

    Ik heb me ook weleens rancuneus of in ieder geval scheldend uitgelaten op mijn weblog maar over het algemeen komt dat het artikel niet ten goede. Begrijp het wel, maar het schiet niets op…
    NL zit in een hele moeilijke situatie, mensen zijn bang voor hun baan etc, maar het blijft uiteraard wel laf. Waar zijn de mensen/journalisten die het verschil kunnen maken? Die zijn er bijna niet in NL. Alles wordt nu gedicteerd vanuit Brussel, de media is ook allang overgenomen door Brussel, Volkskrantredacteur Belgisch. Sanoma is Belgisch, via constructie Finland, RTL was al Luxemburgs (EU) etc

Other Links to this Post

WordPress Themes