Spindoctors gijzelen Binnenhof, weg met de waarheid!

elias.jpgHet CDA krijgt Jan Schinkelshoek en de VVD Ton Elias. Beiden zijn uitsluitend uitgekozen (op hoge plaatsen) wegens hun ervaring in het spinnen en manipuleren van informatie. Hiermee wordt de journalistiek (voor zover die nog bestaat) weer een enorme klap toegebracht. Want reken maar dat deze ‘politici’ louter en alleen bezig zullen zijn met het bewerken, pamperen, waar nodig onder druk zetten en manipuleren van journalisten, iets waar ze de afgelopen jaren ware specialisten in zijn geworden. Kan er een duidelijker bevestiging komen dat het in de politiek nog louter en alleen gaat om het beeld naar buiten toe en al lang niet meer om de echte inhoud? Hoe anders is het te verklaren dat juist deze minkukels op zulke hoge posities terechtkomen?

Uw ombudsman heeft in het verleden wel met Elias te maken gehad; hij brieste regelmatig ‘het gaat mij alleen om het geld! Ik ben gek op geld!’ Dat vond hij blijkbaar stoer of hij dacht als een ware spindoctor: als ik er voortdurend maar helemaal eerlijk voor uitkom, kan niemand me meer iets maken! Dat was dan wel weer leuk van de Elias. Maar inhoudelijk is het een volstrekte idioot! Een egomane podiumdanser, type Hilbrand Nawijn en Ferry Hoogendijk. Hoe is het mogelijk dat de VVD zich door zo iemand laat inpakken? Dat is natuurlijk die Rutte die Elias bij de hand neemt: Rutte is zelf het produkt van ultiem gespin, een volstrekt lege huls, een puppet die alleen is uitgekozen op zogenaamde ‘representatieve kwaliteiten’ alsof het gaat om een baan als gigolo! Maar dat is tegenwoordig de politiek. Niet voor niets lieten tal van vrouwelijke politci zich als hoeren opmaken en misbruiken op de cover van een glossy magazine. Wat zal er weer veel geneukt worden rond het Binnenhof na het reces! De tijden van Jantje Pronk en Relusje ter Beek zullen erbij verbleken!

Die Schinkelshoek werd directeur Corporate Communications bij de Rabobank na zijn ‘journalistieke’ loopbaan. Uit zjn carriere dampt de verwording van onze samenleving duidelijk op: eerst je journalistieke credits verpatsen aan het bedrijfsleven en vervolgens nadat je uitgebreide ervaring hebt opgedaan in het voorliegen en manipuleren van journalisten met deze ervaring de politiek verder verzieken en verkrachten. We zien de beide heren al staan in Nieuwspoort in een kring van journalisten. Opnieuw zeggen we: heren, proost! Op de democratie!
O ja: heeft de PvdA geen spidoctors nodig soms? Waar blijft de Elias en de Schinkelshoek van de socialisten? Antwoord: de spindoctors van de PvdA zitten op de redacties van alle kranten van PCM en bij VARA, NOS en VPRO. Dat halen Elias en Schinkelshoek nooit meer in!

WordPress Themes