Op de afscheidsreceptie van R. Griebels van NRC

stagiaires.jpgBinnenkort is er een afscheidsreceptie van R. Griebels bij NRC, daar mogen we toch wel vanuit gaan. Betaald door de AIVD natuurlijk. We zien Jensma vrolijk kouten met AIVD-baas Sybrand van Hulst. “Wie gaan we binnenkort afluisteren?” vraagt Jensma gretig. “Die ombudsman van u, daar mag u wel op rekenen!” antwoordt van Hulst. Even verderop neemt Griebels afscheid van zijn collega’s. “Als jullie nog wat willen weten over de AIVD, kunnen jullie me altijd bellen! Jullie hebben toch allemaal mijn 06?” Joost Oranje (hij neemt geld aan van Justitie) controleert even in zijn mobieltje of het nummer nog klopt. De vier nieuwe blonde stagiaires poseren intussen voor een AIVD-fotograaf in de nieuwste Leven EtCetera-lingerie. He, daar komt die ouwe manke Kuitenbrouwer (speelt hij dossiers door naar de AIVD?) binnenstrompelen samen met Heikelien ‘Srebrenica’ Verrijn Stuart met wie hij in een duurbetaalde commissie van Buitenlandse Zaken zit en Joris Demmink van Justitie. “Veel succes, Robert” roept Kuitenbrouwer joviaal.

jensma.jpgTerwijl de champagne in de glazen tinkelt neemt Jensma het woord. “Lieve mensen” zegt de demonisator. “Hier in mijn hand heb ik de krant van vandaag. Daarin staat natuurlijk helemaal niets over Roberts promotie. Die is namelijk staatsgeheim. En zoals jullie allemaal weten maken wij ons niet zoals de Telegraaf schuldig aan het verspreiden van geheime informatie. Maar we willen de wereld natuurlijk wel kond doen van onze successen! Daarom hebben we het nieuws van de benoeming van Robert door onze vaste Moskouse klokkenluider laten lekken naar onze zogenaamde ombudsman met zijn zielige websitejes. Die nam het grote nieuws natuurlijk gretig over, de domoor -weer hebben we hem beetgenomen!- en daarna volgden de websites Villamedia en Geenstijl. Dus nu weet heel Nederland ervan! We staan opnieuw op de kaart en in het centrum van macht en aanzien!” De zaal ligt dubbel. “Robert, je bent de eerste man van Lux et Libertas die bij de AIVD gaat werken. Dat is een mijlpaal voor de krant die alleen maar aangeeft hoe extreem succesvol we zijn. We hebben inmiddels mensen gehad in juridische selectiecommissies, in het belangrijkste adviesorgaan van Buitenlandse Zaken -“Ja, dat ben ik ook!” roept Ben Knapen vanuit een hoekje, niemand had hem nog opgemerkt- en in eminente beleidsorganen van de PvdA. Welke andere krant in Nederland kan ons dat nazeggen? Lieve slijpstenen van me, oplagecijfers en abonnementen zeggen mij niets. Kolder! Bij de Pravda kon het ze vroeger in de USSR ook niet schelen hoeveel kranten ze verkochten! Het gaat om macht, invloed, posities! Juist daarom ben ik zo blij voor Robert en voor NRC! Op onze informatiepositie! Op Lux et op Libertas!” Minutenlang applaus daalt neer over de succesvolle en charismatische hoofdredacteur. Demmink is intussen met een stagiair achter een gordijn verdwenen.

 • By A.Pex, 21 augustus, 2006 @ 11:22

  Als Engelse durfkapitalist ben ik een groot fan van de heren Jensma en Giebels. Net als ik leven ze volgens het motto: je moet maar durven.

 • By suzan, 22 augustus, 2006 @ 10:03

  ” “Wie gaan we binnenkort afluisteren?” vraagt Jensma gretig. “Die ombudsman van u, daar mag u wel op rekenen!” antwoordt van Hulst. ” schrijf je. Je vindt jezelf wel heel belangrijk he? Denk je echt dat Jensma zich de hele dag druk makt om jouw website? Waarom ga je niet een leven krijgen waarin je in de toekomst kijkt in plaats van rancuneus achterom blijven kijken naar je oude werkgever.

 • By Micha Kat, 24 augustus, 2006 @ 12:41

  Ha die Suus!
  Een wedervraagje: wat doe jij op foute websites zoals deze? Waarom lig je jezelf niet te vingeren met de NRC.Next van tien dagen geleden aan je parelketting in je buitenhuisje in Frankrijk terwijl je vriendje, parketsecretaris bij het OM (arrondissement Assen), de barbecue probeert aan te krijgen?

 • By suzan, 28 augustus, 2006 @ 0:22

  Ha die Micha, denk toch dat je niet weet welke Suzan ik ben. Ik draag namelijk geen parelketting, ben vegetariër (heb je vast een heleboel leuke vooroordelen over) en mijn vriend heeft geen rechten gestudeerd.
  Ik lees je hersenkronkels, omdat ik je nog ken uit de tijd dat je niet zo ontzettend zuur en wrokkig was. Best een aardige vent was je. Daarom lees ik af en toe je site om te kijken of het al wat beter met je gaat, maar helaas.

 • By Micha Kat, 28 augustus, 2006 @ 16:31

  Ik weet inderdaad niet wie je bent. Misschien moet je daar wat openheid over geven. Wel zo eerlijk lijkt me!

 • By suzan, 28 augustus, 2006 @ 19:37

  Als jij als antwoord op mijn vraag waarom je zo rancuneus blijft meteen gaat beginnen over vingeren, parelkettingen en foute vriendjes, dan ga ik je toch echt niet vertellen wie ik ben.

 • By micha kat, 29 augustus, 2006 @ 9:42

  ja sorry hooer, jij begint over ‘rancuneus achterom kijken’ alsof ik zou hebben gefaald bij een ‘oude werkgever’. Ik heb nooit bij NRC gewerkt en ik maak me grote zorgen over de leugens die deze krant elke dag verspreidt. Als we niet meer mogen weten wat er echt gebeurt zijn we verloren!

 • By suzan, 29 augustus, 2006 @ 13:43

  Oke, gaan we woordneuken? Je schrijft “ik heb nooit bij NRC gewerkt”, dan ben je dus niet in vaste dienst geweest maar heb je als freelancer gewerkt: Ik citeer van deze site : “Kat schreef rond de 250 artikelen voor NRC voor alle delen van de krant tussen 1990 en 2002”
  Als je twaalf jaar gewerkt hebt voor een krant, ook al was je freelancer, kun je toch wel spreken van ‘je oude werkgever’.
  Trouwens ook een erg leuke verschrijving “ja sorry hooer” Je kunt het niet laten he om te katten? En dat was weer een leuke woordspeling van mij.
  Over en sluiten.

 • By wim, 29 augustus, 2006 @ 22:38

  Al met al weten we nog niet wie Suzan is. Vind het eigenlijk wel een leuke dialoog. Ik zou zeggen: licht nog enkele tipjes van de sluier.

 • By B. Klomp, 30 augustus, 2006 @ 8:36

  Nee, dan springt die Kat er helemaal bovenop.

Other Links to this Post

WordPress Themes