DE BESTE INTERNET-‘JOURNALISTIEK’ IN KAART

INDEX VAN DOOR DE MSM EN DE STAAT GECONTROLEERDE WEBSITES DIE IN HET ZONNETJE MOETEN WORDEN GEZET * ALLEEN ONDERWERPEN WAAR NIEMAND VAN HEEFT GEHOORD GENOMINEERD

ericsmit
De met belastinggeld, via de MSM en via Pauw & Witwasman geplugde Eric Smit van Follow the Money constateert met vreugde dat zijn site prima scoort in de nominaties van de MSM-internetprijzen. Zijn ze Martin Vrijland en Niburu.co vergeten?

De Vereniging Online Journalisten Nederland (VOJN) heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de Prijzen voor de Beste Internetjournalistiek. Er zijn twaalf genomineerden in vier categorieën. Voor de Prijs voor de Beste Onderzoeksjournalistiek / de Grootste Primeur zijn genomineerd: Joost Schellevis (Tweakers.net) met’Wifi-tracking: winkels volgen je voetsporen’, Jesse Frederik en Tamara Woestenburg (De Correspondent): ‘Hoe een Amerikaanse zakenman miljoenen verdiende aan het failliete Aldel’ en Eelke van Ark (Follow The Money): ‘De achterkamertjesdeal van zorgorganisatie Sensire’. Nominaties voor de Prijs voor de Beste Column / het Beste Opiniestuk zijn Gabrielle Jurriaans (Sargasso): ‘Houd eens op over toptalenten’, Ancilla Tilia (Joop.nl): ‘Lieve Gordon’ en Jesse Frederik (Follow The Money): ‘Goede ideeën van dode liberalen’. Nominaties voor de Prijs voor een journalistiek project dat het beste gebruikmaakt van de mogelijkheden die de nieuwe media bieden: Jeroen Visser, Martijn van Tol, Aart Jan van der Linden, Kadir van Lohuizen, Carlijne Vos, Bonno Lange en Thijs Balder (Volkskrant.nl en OneWorld): ‘Raakt de chocolade op?’, Lex Boon, Koen Smeets, Milo Vermeulen, Aloys Oosterwijk, Arjan de Jongh en Michele Hutchison (NRC.nl): De kunst van het stelen (NRC.nl) en Dichtbij.nl: Kies dichtbij).

In de categorie voor de Prijs voor de Beste Datajournalistiek zijn genomineerd: Jerry Vermanen (NU.nl): Relatief veel fatale ongevallen in verkeer Zuidwest-Nederland’, Jaap Walhout (Sargasso): ‘Aardbevingen in Groningen’ en Dimitri Tokmetzis en Maurits Martijn (De Correspondent): ‘Hoe je onschuldige smartphone bijna je hele leven doorgeeft aan de geheime dienst & Big Business is watching you’.

De winnaars zullen op donderdagavond 5 juni vanaf 20.00 uur bekend worden gemaakt in het auditiorium van Dauphine.

WordPress Themes