DE GIF-GROENE AMSTERDAMMER OVER DEMMINK

ZIELTOGEND DINOSAURUS-WEEKBLAD WEET NIET WAAR HET HET ZOEKEN MOET NU DE ZAAK-DEMMINK OP DOORBREKEN STAAT * LINKSE ‘ALLESWETERS’ HOONDEN DE ZAAK-DEMMINK JAREN ACHTEREEN WEG EN ZIEN NU DE FATALE CONSEQUENTIES: VERLIES VAN ELKE GELOOFWAARDIGHEID

demminkgroene

Eind vorig jaar vertrok directeur Teun Gautier bij De Groene omdat hij de kant koos van Edwin de Roy in diens conflict met de Bilderberg-massamoordenaars van Oranje. Hiermee werd direct duidelijk waar De Groene thans staat: midden in de ‘links-elite’ van Maxima-microkrediet en de Bilderbergers. Dat bleek ook al uit het feit dat het blad nimmer een lettergreep wenste te besteden aan de affaire-Demmink maar wel artikelen plaatste (in een ervan van Binnert de Beaufort werd Micha nog vrij uitgebreid beschreven) waarin werd gewaarschuwd voor -daar gaat ie weer- ‘complotdenkers’. Toen was reeds duidelijk dat De Groene -net als de rest van de MSM- door het ageren tegen de ‘complotdenkers’ niets anders doet dan het witwassen van zichzelf voor decennia van journalistiek falen en bedrog dat eigenlijk goed op stoom kwam na 9-11 toen deze media en masse besloten alle info te boycotten die strijdig was met de ‘officiele lezing’ van de regering-Bush. Nu de zaak-Demmink stap voor stap mainstream begint te worden zit De Groene met een groot probleem, want het zijn juist bladen als De Groene en Vrij Nederland die zich meer nog dan bijvoorbeeld De Volkskrant en NRC op schoot hebben genesteld van de macht. In een commentaar van Margreet Fogteloo van vandaag spuiten deze frustraties van het scherm. Opnieuw en geheel tegen alle feiten en de nieuwsstroom in wordt geopend met een aanval op de ‘wildste complottheorieen’ -uiteraard zonder er ook maar een te noemen. Met geen letter wordt gerept van het eigen falen en de eigen stompzinnige arrogantie het beter te weten dan de ‘complotdenkers’ die de hele affaire op de kaart hebben gezet en Fogteloo hebben gedwongen tot haar gang naar Canossa. Dan opnieuw en bijna huilend zeggen dat ‘de vermoedens nooit zijn hardgemaakt’ en ‘van horen zeggen komen’, alsof er geen verklaringen zijn afgelegd onder ede en met naam en toenaam, alsof er geen verklaringen zijn gedeponeerd bij notarissen, alsof er geen mensen van Justitie zelf verwoestende verklaringen hebben afgelegd, alsof er niet vier gedetailleerde aangiftes zijn gedaan. We zien hier duidelijk dat de wanhopige Fogteloo het niet opneemt voor Demmink -wat kan haar die oude pedo verrekken?- maar voor haar eigen zieltogende blaadje dat bij een veroordeling van Demmink linea recta kan worden afgevoerd naar de smeulende schroothoop van journalistieke mislukkingen en flaters. En dus schrijft Fogteloo dat ‘de kans dat hij vrijuit gaat groot is’ en dat ‘de houding van Justitie in de zaak-Demmink -ze bedoelt de liegende en hakkelende Opstelten- te prijzen is’ -waarmee ze het voor haar zieltogende blaadje alleen maar nog erger maakt.

Het is inmiddels zo erg bij De Groene, dat de alleswetende ‘linksredacteuren’ niet meer benaderbaar zijn voor kritische buiten-bellers. Dat is geheel in lijn met de beslissing van andere MSM geen comments meer toe te laten onder de briljante en ‘maatschappij-kritische links-analyses en reportages’ die door steeds minder mensen serieus worden genomen. Maar zich de les laten lezen, nee, dat nooit. Dan nog liever failliet. Met uitkering uiteraard van Vadertje Staat voor de witte wijn in de grachtengrodel-kroeg.

WordPress Themes