Beste Robert Griebels, veel succes bij de AIVD!

griebels.jpgHa die Griebels! Vandaag is het je laatste werkdag bij Lux et Libertas. Vanaf morgen ben je Woordvoerder Afluisteren van de AIVD! Wat een promotie. Wat een move. En wat een dag vandaag, de dag dat de uitspraak in hoger beroep bekend wordt van de zaak Telegraaf/AIVD! Het is meer dan symbolisch: je ‘afscheidscadeau’ aan Lux et Libertas zal het zoveelste gemanipuleerde nieuwsbericht zijn dat je vast in opdracht van de AIVD de kolommen van de ‘kwaliteitskrant’ binnenfietst! Zoals je ook eerder dat hilarische ‘portret’ van de AIVD vast ‘regelde’ voor de gleufhoeden dat op 14 augustus in de krant stond. En zoals je de journalisten van De Telegraaf kapot probeert te maken door ze er in NRC Handelsblad ten onrechte van te laten beschuldigen dat ze stukken hebben achtergehouden. Je eerste ’trucje’ als AIVD-spindoctor is in elk geval mislukt. Hoofd Communicatie van de AIVD…. Jezus Christ! Het kenmerk van de AIVD is nu juist dat het helemaal niet communiceert, niet mag communiceren! Griebels heeft in feite in non-job, een fake-baan! En dat voor een eurotonnetje of twee?

Het aardige is dat alles wat NRC vanaf nu over de AIVD schrijft totaal ongeloofwaardig is geworden. Bij De Telegraaf kun je ook al niet meer terecht voor je manipulatieve nieuwsmachinaties dus zul je aangewezen zijn…. tsja, dat laat ik maar aan jou over! Veel plezier in elk geval bij al die dinertjes met Hansje Laroes!

Hoe NRC omgaat met vrije nieuwsgaring in deze tijden van terrorisme zagen we gisteren weer mooi in de krant. De Engelse autoriteiten blijken een complete editie van de New York Times buiten de landsgrenzen te hebben gehouden en de NYT-internetsite te hebben geblokkeerd om te voorkomen dat het publiek er te zeer van overtuigd zou raken dat het terrorisme-alarm van enige weken geleden de zoveelste machinatie was van Blair cs. Wat doet NRC? Niet koppen zoals andere kranten ‘Engelsen mogen NYT niet lezen’ of iets in die richting, maar… ‘NYT censureert zichzelf!’. Deze shift of focus is werkelijk van criminele proporties. Alsof het niet de Engelse overheid is die de NYT hiertoe dwingt! Alsof de NYT zichzelf voor de lol een beetje gaat lopen censureren! Alsof hun positie in de VS niet fundamenteel gevaar zou lopen als ze het ‘verschijningsverbod’ van de Engelsen zouden negeren! Het wordt alle tijd voor een verschijningsverbod voor Lux et Libertas.

WordPress Themes