NRC zet nu soapsterren in voor Europa

viktoria.jpgLux et Libertas moet om zijn Europa-campagne van nieuwe impulsen te voorzien te rade gaan bij soapsterren. In de Next van vanochtend wordt Victoria Koblenko van stal gehaald om de hoogopgeleide lezers onder de neus te wrijven dat Europa super cool is. “Voor wie meer wil dan alleen maar zeuren” is de kop van het historische artikel. Op de voorpagina worden de trendy lezers vast warm gemaakt: “Victoria loopt wel warm vor Europa” zo lezen we. Het is een enorme overwinning voor de anti-Europa beweging dat NRC dergelijke moves moet maken nadat hun ‘internet-actie’ We The People op een totale flater is uitgelopen (mensen als Hans Weijers moesten worden aangezocht een stukkie af te scheiden). Niet dat het artikel met Victoria niet lezenswaardig is: integendeel!

De soapster (nee, ho! Ze is bijna politicologe!!) heeft zich mateloos geergerd aan ‘de negatieve houding ten opzichte van de Europese Grondwet’. Daarom is ze door de Euro-mafia uitverkoren tot boegbeeld van opnieuw een nieuw initiatef: het Europees Burgerinitiatief. Niet echt van de burger natuurlijk, want die moet nu eenmaal niets van Europa hebben. Nee, de campagne wordt indeologisch gestructureerd door niemand minder dan Ed ‘gekozen burgemeester’ Van Thijn. Ed wil best een Europees burgerinitiatief omdat dat toch nergens over gaat, maar zodra de burger echt wat te vertellen dreigt de krijgen zoals bij het kiezen van de bugemeester komt de ware Ed bovendrijven. Ideale man dus om achter de schermen in te zetten voor Europa. Met als ‘boeg-babe’ Victoria. En als communicatie-medium Nrc Next. Hoeveel zal die Koblenko opstrijken voor haar ‘Europese ambassadeurschap?’ Toch aardig dat ook zij als immigrante uit de Oekraine in de prostitutie terecht is gekomen met als pooiers Ed van Thijn en Folkert Jensma!

 • By Peter W., 1 september, 2006 @ 22:06

  die Koblenka is een paladijn van de gevestigde orde net als De SP heeft met haar verkiezings programma ook getoond dat ze een Partij is dat graag in het Pluche wil gaan zitten . dat zij het oranje huis primma vinden bah

  De Politicologe Koblenko moet eens een dag en en een nacht met de autodidact Peter Weij doorbrengen dan komt het misschien nog goed , een nacht zonder die Prof voetballer van haar . kan hij niet beter bnaar Feyenoord gaan

  gr peter weij

 • By Arjen Nijeboer, 15 september, 2006 @ 11:46

  Het is niet waar dat deze campagne gestart is door een “eurolobby”

  Deze campagne is gestart door het Referendum Platform, een onafhankelijke organisatie van grotendeels vrijwilligers die opkomt voor bindende referenda en burgerinitiatieven over alle mogelijke onderwerpen. Als organisatie zijn wij inhoudelijk neutraal. Ja, wij vragen politieke partijen en bekende Nederlanders om de campagne te ondersteunen, eenvoudig omdat je zo de meeste exposure krijgt en het beste je issue kan realiseren. Ed van Thijn, Victoria Koblenko en anderen hebben NUL euro gekregen voor hun medewerking (dat Koblenko in haar Metro-column van 13 september spreekt van 2500 euro, is verkeerd begrepen door de Metro-redactie en zo in haar column terecht gekomen).

  De campagne voor het Europees Burgerinitiatief verenigt voor en tegenstanders van de Europese integratie. Ikzelf heb, als eurocriticus, bij het referendum vorig jaar fulltime campagne gevoerd tegen de Europese Grondwet (in een ander kader); er doen diverse organisaties mee die faliekant tegen de Europese Grondwet zijn en het merendeel was neutraal.

  Wij hebben als campagne geen standpunt voor of tegen de Europese Grondwet. Wij voerden al campagne voor meer zeggenschap van burgers lang voordat er sprake was van een Europese Grondwet (wij hebben het idee van het Europees Burgerinitiatief in de Europese Conventie ingebracht). De Europese Grondwet is weggestemd maar de noodzaak van meer directe democratie in de EU is alleen maar toegenomen. Daarom voeren wij nu apart campagne voor het Europees Burgerinitiatief, onafhankelijk wat er met de Europese Grondwet gebeurt.

  Arjen Nijeboer
  campagnecoordinator Europees Burgerinitiatief

  Teken online voor invoering van het Europees Burgerinitiatief op:
  http://www.europeesburgerinitiatief.nl

 • By uw ombudsman, 15 september, 2006 @ 12:22

  Hi Arjen! effe zonder gein….. voor 10.000 Euro ga ik ook Ero-campagne voeren! Dan maar ik van deze site http://www.europeseombudsman.nl en ga ik helemaal voor de blauwe vlag met de gele sterren! Champagne!!

Other Links to this Post

WordPress Themes