Jensma weg, uw ombudsman weg

kazachstan.jpgMorgenavond vertrekt uw ombudsman voor een jaar naar Kazachstan. Dat was natuurlijk al gepland toen Jensma nog hoofdredacteur was, maar de samenloop tussen zijn vertrek en het mijne is toch wel bizar. Vanuit Almaty (je weet wel, het oude Alma Ata van die Medeo-hooglandbaan; rondje 34.8) gaat uw ombudman proberen een correspondentschap op te zetten. Kazachstan is een emerging market van jewelste en er gebeuren daar allemaal interessante dingen. Daarnaast wordt Kazachstan in 2009 voorzitter van de OVSE. Dat roept veel vragen op, want normale verkiezingen zijn er in de jonge staat nog nimmer geweest. Speciaal geinteresseerd ben ik ook in de energie-business. Shell heeft onlangs een grote concessie verkregen in Kazachstan. Ik wil graag volgen hoe het Shell daar zal vergaan, ook tegen het licht van de enorme problemen van het concern op Sachalin en de aanhoudende stress rond de reserves. Het vertrek van Jensma vormt natuurlijk een fraaie bekroning op mijn werk als ombudsman en het is erg verleidelijk nu aan te kondigen dat ik zal stoppen als NRC-watcher.

nazarbajev.jpgMaar deze site loopt erg lekker en ik vind hem ook gewoon ontzettend mooi. Eigenlijk kun je deze hele website en alles wat erop staat ook zien als een vorm van toegepaste kunst. Ik merk duidelijk dat ik de creatieve kick krijg van iemand die een kunstwerk produceert als ik aan deze site werk. Ondertussen blijft het echter van belang te volgen of het vertek van Jensma ook zal leiden tot inhoudelijke verbeteringen. Ik ben erg nieuwsgierig en blijf de krant op deze site bespreken en analyseren. Dat vriend Folkert gaat schrijven voor de krant: daar geloof ik niets van. Hij kan namelijk helemaal niet schrijven. Maar bovendien: de man heeft geen enkele geloofwaardigheid meer na al zijn leugens en manipulaties. Het zou het beste zijn als Folkert zou emigreren. Naar Kazachstan. Folkert, rondje 35.9?

  • By Robbert Baruch, 8 september, 2006 @ 17:50

    Micha Kat in Kazachstan? Daar geloof ik niets van. Zie http://www.foksuk.nl/imggif.php?i=/upload/d1247.gif

    De volgende hoofdredacteur is natuurlijk gewoon Micha Kat. In vermomming. De eerste die het tegendeel kan bewijzen door Micha Kat en de nieuwe hoofdredacteur op één foto te zetten krijgt van mij een fles wijn naar keuze. Mijn keuze. Dat dan weer wel.

  • By rob, 22 september, 2006 @ 12:10

    Nou, ik kan je garanderen dat hij hier is, want hij stond gisteren naast me bij de Dutch Business Drinks in het Ankara hotel in Almaty, Kazakhstan.

Other Links to this Post

WordPress Themes