Jensma en Van Westerloo: Kremlin pur sang

jensma.jpgNiet dat uw ombudsman veel had verwacht van het ‘afscheidsinterview’ met Jensma, maar wat de demonisator zijn lezers afgelopen weekeind meende te kunnen voorschotelen sloeg wederom alles. Vooraf had Hansje Next Nijenhuis op zijn weblog aangekondigd dat Folkert zou ingaan op zijn ‘demoniseringscommentaar’ en dan verwacht je toch een mea culpa, maar nee… Jensma staat nog altijd achter zijn associatie van Pim met de Holocaust! Dat betekent in feite dat hij alles wat er met zijn krant is gebeurd na mei 2002, de noodlottige ineenstorting van journalistieke normen en waarden, de opkomst van uw ombudsman op de site van Theo van Gogh, het boek Lux Libertas en Leugens, de geboorte van deze website gewoon totaal ontkent! Folkert ziet geen enkel probleem! Geen bedrog met advocaat Dommering, geen propaganda-journalistiek voor de gevestigde orde! Het bestaat allemaal niet voor Folkert. De conclusie: Jensma leeft niet in de realiteit. Maar dat is blijkbaar geen enkel probleem voor de ‘onafhankelijke journalist’ Van Westerloo. Wat een aanfluiting om juist hem te kiezen! Dan hadden ze net zo goed een eigen redacteur kunnen nemen, want Van Westerloo werkt vooral voor NRC en schrijft enorme pro-establishment reportages im M. Opnieuw bedrog van de lezer dus: de suggeste wekken van een ‘onafhankelijke journalist’, maar in feite totaal op safe spelen. Folkert blijft tot bij zijn laatste ademtocht trouw aan zijn beleid van manipulatie en bedrog.

Van Westerloo verzuimt de belangrijkste vragen natuurlijk te stellen. Waarom is Folkert juist op dit moment afgetreden? Wat waren zijn overwegingen? Het verhaal van de ‘periode van tien jaar’ die zou zijn afgelopen (Folkert had dat al lang ‘intern’ bekend gemaakt, niets aan het handje dus, rien a la main!) is lachwekkend. Alsof Jensma toen hij in 1996 hoofdredacteur werd een wekker heeft gezet die tien jaar later zou aflopen. Was hij net lekker bezig vorige week, rekte zich nog eens lekker uit op zijn luxe werkkamer in het vooruitzicht van nog tien jaar hoofdredacteurschap, hoort hij opeens TRRRRRRRING! Hij denkt: jeremijee, dat is waar ook! Ik had mijn wekker gezet op tien jaar! Nu moet in stante pede de redactie bij elkaar roepen en aftreden! De volgende cruciale vraag die Van Westerloo mist: waarom staat er geen opvolger klaar? Of een variant daarop: hoe ziet Jensma zijn eigen opvolging? Dat deze vraag wordt vermeden, is logisch: het hoofdredacteurschap van NRC is namelijk inmiddels geen journalistieke functie meer, maar een politieke. Er moet iemand worden gevonden met de juiste politieke attitude, een demonisator-in-de-dop, iemand die bij wijze van spreken bereid is om af te drukken dat Geert Wilders een pedofiele belastingontduiker is als hij in november teveel zetels dreigt te gaan behalen. Een ‘journalist’ waarvan we zeker weten dat hij nooit aandacht zal besteden aan Edwin de Roy die op goede gronden stelt dat Bernhard meerdere brieven heeft geschreven aan A. Hitler (het bestaan van twee brieven is inmiddels bewezen; dit nieuws heeft NRC nooit gehaald) waarvan enkele ook zijn ondertekend door Juliana. Dat er zo iemand wordt gezocht is een publiek geheim, maar kan natuurlijk niet zomaar in de krant komen. Er wordt in feite iemand gezocht die bereid is de waarheid te verhullen dan wel te bestrijden ten gunste van de leugen en het bedrog! Daarom wordt er dit weekeind door Folkert maar weer eens gezwegen over zijn opvolging. Te pijnlijk.
Jensma gaat wel erg ver als hij zijn krant een ‘plaats noemt voor vrijdenkers’. Wie zijn die vrijdenkers dan, Folkert? Robert Giebels die zijn ziel verkoopt aan de AIVD die ons land wil veranderen in een politiestaat? Tracy Metz die als een hoer haar zakken vult met gemeenschapgeld? Dirk van Delft, idem dito? Frank Kuitenbrouwer die van machtsgeilheid niet weet in hoeveel overheidscommissies hij tegelijkertijd moet gaan zitten? Roel Janssen die een foto van Wim Duisenberg boven zijn bureau had hangen? Fits Abrahams die wenste dat alle LPF’ers op de brandstapel belanden? Zijn dat de vrijdenkers die je bedoelt? Hans Nijenhuis die al jaren een pro-Buza agenda op de lezer loslaat en voorgaat in het manipuleren van complete enquetes? Waar zijn die vrijdenkers, Folkert? Mis ik iemand? Ik zal het je vertellen: alle echte ‘vrijdenkers’ ontvluchten jouw ‘warme huis’ omdat het er een dictatoriale bende is! Waar zijn Joris Luyendijk en Frank Westerman? Toevallig he, dat beiden tegen de Kremlin-lijn in durfden te gaan, Joris tegen de anti-Islam doctrine en Frank tegen de ‘heersende Srebrenica-leer’ van de arme Nederlanders die het ook allemaal niet konden helpen. Alleen de gelijkgeschakelde typslaven, de carrieregerichte ‘model-journalisten’, die blijven! En dat noemt Folkert ‘vrijdenkers!’ Folkert die uw ombudsman al meerdere malen met rechtszaken heeft bedreigd als hij vragen diende te beantwoorden over zijn ‘huis van vrijdenkers’! Folkert die zijn secretaresse heeft laten smeken ‘niet meer te worden benaderd’ door uw ombudsman! Hoe ver kun je gaan in hypocrisie en opportunisme?

  • By najib, 13 september, 2006 @ 22:08

    Top ;-)

Other Links to this Post

WordPress Themes