THE POST: FAKE NIEUWE MEDIA-PLATFORM FAALT

‘REBELSE’ WEBSITE VAN DE MSM BEDOELD OM LEZERS WEG TE TREKKEN BIJ DE ECHTE WAARHEIDS-WEBSITES ZOALS KLOL, ROL, STEVE BROWN EN HET HAAGSE COMPLOT IN GROTE PROBLEMEN * CONCLUSIE: GEEN HOND LEEST THE POST ONLINE * WEER EEN LIJK OP HET JOURNALISTIEKE KERKHOF VAN ‘SUPER MEDIA-ONDERNEMER’ JAN JAAP HEIJ

Heij_Jan-JaapNieuwssite ThePostOnline gaat met ingang van 1 juli stevig bezuinigen. Van alle redacteuren die werkzaam zijn voor het rebelse platform, zullen alleen hoofdredacteur Bert Brussen en adjunct Bas Paternotte op hun plek blijven zitten. Van de andere redacteuren (allen werkzaam als freelancers) wordt afscheid genomen. Uitgever Jan-Jaap Heij spreekt in een telefonische reactie aan Villamedia van ‘de broekriem aanhalen’. “We hebben onze bedrijfsvoering tegen het licht gehouden en ons afgevraagd hoe we ook in de toekomst gezond blijven. Dit was onze conclusie.”
Volgens Heij betekent de bezuiniging niet dat ThePostOnline helemaal geen gebruik meer zal maken van zijn vaste freelancers, maar wel dat het minder wordt. Hoofdredacteur Bert Brussen reageert aangeslagen in een persoonlijk bericht op Facebook. “Ik zou er haast een nier voor afstaan om deze mensen te houden. Ze zijn zeldzaam, jonge mensen waarop je kunt bouwen. Ze verdienen een standbeeld, van meters hoog.”

WordPress Themes