Birgit Donker opent op koers 5

donker.jpgDe belangrijkste troef van Birgit Donker is dat ze nu waarneemt. Zo gaat het immers vaak in medialand: iemand neemt waar, er gebeuren geen duidelijke rampen, men denkt: het gaat toch best zo? en de waarnemer blijft zitten. Toch zijn er meerdere redenen waaron Donkers’ kansen niet al te hoog moeten worden ingeschat. De belangrijkste is dat ze zelf niet van ambitie staat te popelen en bang is te worden vermalen door de macho-mannelijke powerplayers om haar heen. Het is voor uw ombudsman trouwens een raadsel waar de kern zit van de verklaring voor Donker’s opmerkelijke opmars binnen Lux et Libertas. Journalistiek is ze volstrekt kleurloos, heeft geen enkel belangwekkend of interessant stuk op haar naam, op Google scoort ze een abominabele 371 hits, geen leuk boek geschreven, doet niet mee binnen het lezingencircuit of aan debatten…. Birgit Donker is helemaal niets, niets en nog eens niets! Uw ombudsman heeft haar een paar keer meegemaakt op borrels en dan staat ze als een muisje stil in een hoekje…. Maar natuurlijk! Juist dat volstrekte gebrek aan profiel kan een belangrijke troefkaart worden!

Helaas: gevreesd moet worden dat Donker bij lange na niet verdorven of gemeen genoeg is om Lux et Libertas te gaan regeren. Banden met de macht en het establishment zijn van haar niet echt bekend; ze gaat immers nergens heen en schijnt een relatie te hebben met een nog saaiere onderwijzer of zo… Moreel besef…. Birgit lijkt me gewoon een lief en onzeker meisje en dus totaal ongeschikt… maar misschien wordt ze wel als puppet naar voren geschoven door malafide en op louter geld beluste uitgeef-bonzen… Uiterlijk is ook geen unique selling point van Birgit… Het laatste criterium, contra-journalistiek, ach, wat weet Birgit van journalistiek? Waarschijnlijk het minst van alle kandidaten. Jaren geleden heeft ze in Brussel toen de EU nog weinig voorstelde wat persconferenties afgelopen en wat cocktails gedronken en is toen het PCM-vergadercircuit ingedoken waar ze nu al bijna toen jaar in ronddobbert…

 • By ronald, 2 oktober, 2006 @ 14:01

  maar op welke koers heb je jezelf dan gezet Kat,
  en doe daar ook eens een beschrijving bij.

 • By Rocco Venuto, 19 november, 2006 @ 17:50

  Mischa Kat: een rancuneuze rat die ooit eens als uitzendkracht tewerk was gesteld in het personeelscafetarium(zo staat het gespeld in zijn cvtje) van PCM.Men herinnert hem als iemand met altijd vieze nagels en jeuk aan zijn aars(hij zat daar nl constant aan te krabben).
  Daar zijn kroketten niet te vreten waren ,werd hem al ras medegedeeld dat hij na het weekend niet meer welkom was. Dit is hij nooit meer te boven gekomen.

 • By kees jansen, 15 februari, 2007 @ 10:42

  jezus wat maken we ons weer druk,geef birgit,de kans
  om hoofdredacteur te worden.
  ze kan zich enkel waar maken,als ze die baan een poosje heeft.
  de journalist die het stukje schreef over haar,waar is
  hij of zij mee bezig.
  en niet je collega naaien,dat is een vies spelletje.

 • By Wil Willenborg, 18 februari, 2007 @ 11:39

  Lekker makkelijk om iemand zo af te zeiken. Ik ken Birgt als een integer, zeer intelligente journaliste die weet wat ze wil en nergens doekjes omheen windt. Ik heb het volste vertrouwen in haar. Daar kun je nog eens wat van leren.

Other Links to this Post

WordPress Themes