Werk aan de winkel voor Gleufhoed Griebels

griebels.jpgEen interessantie ontwikkeling: op de site van De Volkskrant wordt uit de doeken gedaan hoe de AIVD werkelijk alle grenzen van misdadig opereren heeft geschonden bij de arrestatie van terrorisme-verdachten Nouredine el F. en zijn wettige Soumaya S. Ex-souschef van de economieredactie van NRC Robert Giebels is sinds kort directeur communicatie bij de gleufhoeden. Benieuwd of en hoe Lux et Libertas aandacht aan deze zaak gaat schenken! NRC Handelsblad heeft zich reeds uitgeleverd aan de AIVD niet alleen door ‘hun’ Griebels te detacheren bij de geheime dienst, maar ook door zijn transfer te ‘vieren’ met twee ronduit misdadig-propaganistische artikelen over de AIVD. Wat schreef kwaliteitsjournaliste Rinskje Koelewijn? “De AIVD heeft geen klachten over medewerking van de bevolking. Mensen stellen graag hun huis beschikbaar als er bij de buren verdachte zaken gebeuren. “Wij apelleren aan het burgerschap van de mensen. Zij willen ons helpen de veiligheid van het land te garanderen” Wat staat er vandaag op de site van De Volkskrant?

Dat de AIVD liegt, bedriegt, ontlastende stukken en informatie wegmoffelt, enfin. lees het allemaal maar na in de link hierboven. Wonderlijk trouwens in deze tijden dat De Volkskrant zo’n bericht over de AIVD afdrukt. Zou hier niet soms heel toevallig een beetje (in de marge natuurlijk, maar toch) meegespeeld kunnen hebben dat ze dit bij De Volkskrant hebben gedaan vanuit een behoefte NRC te zieken? De haat en nijd tussen beide kwaliteitskranten is legendarisch en kan alleen maar toenemen nu PCM en de kranten daarbinnen een strijd op leven en dood voeren om het voortbestaan.
Hoe dan ook, voor Gleufhoed Griebels breken interessante tijden aan!

  • By Micha Kat, 16 oktober, 2006 @ 16:45

    NRC besteedt geen woord aan de misstappen van de AIVD die blijkens het stuk uit De Volkskrant door de AIVD zelf ook zijn toegegeven. Wel meldt Lux et Libertas vandaag op pag. 3 in een eenkolommertje dat de groep rond Samir A. waartoe ook de twee verdachten in dit stuk toe zouden behoren ‘een aanslag voorbereidde op het AIVD-kantoor’.

Other Links to this Post

WordPress Themes