Buitenlandse Zaken schrijft nu zelf over Irak

eurobot.jpgDe krant van vandaag staat zo bol van gecorrumpeerdheid en belangenverstrengelingen, dat Lux et Libertas opnieuw nooit vertoonde diepten bereikt van ‘kwaliteitsjournalistiek’. Op pagina 4 staat een grote analyse over het oplevend geweld in Irak (van achter het bureau in Rotterdam natuurlijk, beetje internet overtikken) geschreven niet door Carolien Roelants maar door…. Toon Beemsterboer! Deze Toon is de man die door Hans Next Nijenhuis met zoveel bombarie werd binnengehaald bij Next en zo uitvoerig werd geprezen omdat hij stage heeft gelopen bij Buitenlandse Zaken! Nijenhuis zelf is ook heavily involved bij BuZa wegens zijn vrouw Jacqueline. Zo zien we dus dat BuZa nu min of meer zelf aan de knoppen zit bij Lux et Libertas. Het enge van die Beemsterboer is ook dat hij blijkbaar ‘een master Internatioanle Betrekkingen’ in de zak heeft van de Universiteit Utrecht.

Zo’n universitaire ‘master’ is niets anders dan een hersenspoeling door de Clingendael-mafia en andere dr. Clavans die betaald door overheden het standpunt van Bush en NAVO ‘op wetenschappelijke wijze’ aan de studenten ‘uitleggen’. En deze Beemsterboer is dan de zogenaamde ‘kritische’ NRC-journalist, zo’n ‘vrijdenker’ als waar Jensma het over had in zijn ‘afscheidsinterview’?

Maar NRC maakt het vandaag nog veel erger. Wederom geen woord over de affaire van Eurocommissaris G. Verheugen die heel Europa bezighoudt, maar wel een weerzinwekkend stuk op de voorpagina over een voorstel tot een nieuw EU-logo ter ere van het 50-jarig bestaan van Europa. Is zo’n artikel met de beste wil van de wereld te beschouwen als iets anders dan pure propaganda dat net zo goed uit de kokers had kunnen komen van de Europese voorlichters? Nee, zo oordeelt uw ombudsman. Het laatste journalistieke wapenfeit van Lux et Libertas van vandaag is het artikel van kwaliteitsjournaliste Rinskje Koelewijn over het OM. Rinskje heeft eerder samen met de huidige communicatie-topman van de AIVD, haar voormalige collega Robert Giebels, al eens een propaganda-verhaal over de gleufhoeden voor NRC gemaakt en dat is haar blijkbaar goed bevallen. Over het OM doet ze namelijk precies hetzelfde. Aartsleugenaar Harm Brouwer wordt door haar neergezet als de man ‘die de deuren opengooit’ etc etc.

Met Koelewijn is het hetzelfde als met Beemsterboer: voordat ze hun artikelen in NRC mogen publiceren, moeten ze eerst een bewijs van gecorrumpeerdheid hebben afgegeven. Pas dan geven het OM en BuZa en daarna NRC groen licht. DE journalistieke cultuur in Nederland is al zo verziekt dat ze bij het OM zeggen: wie komt Brouwer interviewen? Kareltje de Vries? Maar die kennen we helemaal niet! Nee hoor, dan doen we niet! We willen alleen iemand die al heeft bewezen volledig op onze hand te zijn!

WordPress Themes