PCM in zee met crimineel inzake gratis krant

ceesvanderhoeven.jpgPCM, uitgever van ‘kwaliteitskranten’, gaat in zee met Marcel Boekhoorn en de veroordeelde crimineel Cees van der Hoeven (vaste adviseur van Boekhoorn) in een gemeenschappelijk project een gratis ‘kwaliteitskrant’ te lanceren. Eerder noemde Pieter Broertjes, hoofdredacteur van De Volkskant, Boekhoorn en Van der Hoeven nog ‘cowboys uit de Quote 500’ die het krantenvak niet zouden verstaan. De tandem Boekhoorn/van der Hoeven krijgt 51% in het nieuwe project, PCM 49%. Het is werkelijk een raadsel wat PCM heeft aan een minderheidsbelang in een gratis krantje, maar ja, de charismatische topman Aan de Stegge is wildenthousiast en die zal het allemaal vast en zeker veel beter weten dan uw ombudsman.

Voor De Volkskrant is deze recente ontwikkeling in de gratis kranten-operette ronduit een drama te noemen. Broertjes had eerder immers van de charismatische Aan de Stegge de toezegging op zak dat hij met zijn redactie namens PCM de gratis krant zou mogen vormgeven. Er was al een hoofdredacteur gevonden, ene Wittman, en via advertenties werden als charismatische redateuren gezocht. Dat alles is nu definitef van tafel, allemaal voor niets geweest. Over wanbeleid en geldverspilling gesproken. Boekhoorn en in zijn kielzog de crimineel Van der Hoeven (de strafzaak loopt nog; er komt van beide kanten hoger beroep) delen nu de lakens uit bij de nieuwe gratis ‘kwaliteitskrant’ en niet Pieter Broertjes. Dat wordt dus Anita van der Hoeven als moderedacteur, Nina Brink als chef Lifestyle, Jan des Boevries als chef Kunst, Herman Heinsbroek als chef Economie en Roel Pieper voor de rubriek Hoe Wordt U Lachend Rijk. Dag Pieter!
Laatste nieuws: de gratis kwaliteiskrant heeft Hans Wiegel aangetrokken als ‘politiek commentator’. Die past wel een beetje in het rijtje van illustere namen hierboven. Het tekent de branchvervaging en de diepe crisis in de journalistiek.

WordPress Themes