NRC Oranje en de Nazis

kever.jpgHoe fout kan een krant zijn? Hoezeer kan een journalist heulen met de macht en alles waar journalistiek voor staat met voeten treden? Bij NRC bestaan wat dit soort zaken betreft geen grenzen. Eigenlijk is de NRC-journalist maar op een zaak uit: een zo lekker mogelijk leven met veel luxe, diners, champagne en sex. Om dit te bereiken is niets te dol en wordt de ‘naam en faam’ van NRC Handelsblad schaamteloos ingezet als ‘ruilmiddel’ om het luxe leven te verkrijgen waarnaar de NRC-journalisten zo op zoek zijn. In dat opzicht is de NRC-journalist niets meer en niets minder dan een hoer. Deze levenshouding doet sterk denken aan die van een andere door NRC hogelijk gewaardeerde groep mensen: ons koningshuis. Zij het dat uw ombudsman het Huis van Oranje op dit punt niets verwijt, want koningshuizen zjn nu eenmaal bedoeld op een leven van luxe en decadentie te leiden. Het is hun beroep, zeg maar. Maar voor journalisten geldt dat natuurlijk niet, behalve dan weer voor NRC-journalisten. Lees dit artikel en huiver over hoe ver een journalist kan gaan.

 • By harry van groen, 14 mei, 2007 @ 10:44

  Vreemd dat niemand gereageerd heeft ,ik had nog geen huiscomputer. Al die mensen met lijntjes naar PIM.

 • By hans hevelman, 26 november, 2007 @ 10:35

  De content van de link “de_nrc_het_pon_imperium_en_germaanse_automobielen/” is inmiddels vervangen door “In memorie ‘Kleine Louis uit de oude Volks Pijp”.

  Ben zeer benieuwd naar het artikel en zou graag hiervan kennis nemen.

 • By jan de vries, 30 november, 2007 @ 10:28

  Volkswagen kreeg vanmorgen weer ruim baan. Nu op de voorpagina van NRC Next.

  Onder de kop “Grof, geil of grappig” valt een paginagroot storyboard te zien van een volkswagen viral. De boodschap: “Polo. Small but tough”.

  In het midden van het storyboard is de “nieuwswaarde” vervat.”De reclamewereld stort zich op de viral”.

  Het verschijnsel viral heeft al lang geen nieuwswaarde meer.
  De getoonde stokoude volkswagenreklame al helemaal niet meer.

Other Links to this Post

WordPress Themes