Wil APAX ook staatssteun voor spreekbuizen?

door Ton Biesemaat
Grabiner.jpg De PvdA en het CDA willen dat er extra staatssteun komt voor de dagbladen. Ze bedoelen eigenlijk dat ze uw belastinggeld willen stoppen in hun spreekbuizen die richting ondergang denderen dankzij internet en gratis kranten. De scheepsbouw, de kolenmijnen, aan alles komt een eind. Maar Trouw, Volkskrant, NRC en Telegraaf moeten van de democratische wachters in de Tweede Kamer blijven bestaan. Het waren deze grote dagbladen die verenigd met heel de politieke macht de bedreiger van de ‘moderne pruikentijd’ Pim Fortuyn de voet dwars probeerden te zetten. De meeste landelijke dagbladen met uitzondering van De Telegraaf zijn eigendom van PCM. PCM is weer eigendom van de Britse investeringsmaatschappij APAX. En APAX (APAX-commissaris S. Grabiner staat op de foto) zit uiteindelijk helemaal niet te wachten op het in stand houden van overleefde, politieke spreekbuizen waarin steeds meer geld moet worden gepompt. Hoe de deal tot stand is gekomen waarbij APAX het voor het zeggen kreeg bij PCM is interessant.

Het laat zien dat het bij het grote geld alleen maar om macht en nog meer geld gaat. Twee consultants, die door PCM uiteindelijk met miljoenen Euro’s werden beloond, waren daarbij betrokken. De eerste is de orthodox-joodse Joop Krant, een ex-bankier die de benen nam bij Dexia toen daar het aandelenlease-schandaal naar buiten dreigde te komen. Zijn kompaan luistert naar de naam Grimbert Rost van Tonningen. Inderdaad, de zoon van de NSB-topman Meinoud en zijn nog immer bekende Florry. Pikant detail is dat Grimbert in zijn prille puberjaren nog een schuchtere verkering heeft gehad met prinses Margriet. Dat gebeurde in het huis van de familie Fentener van Vlissingen die weer het ANP in bezit heeft. Zo is de persvrijheid in ons land natuurlijk gegarandeerd. Mocht er in dat vermolmde, met omvallen bedreigde ‘mediabos’ nog iets verkeerd dreigen te gaan, dan is er nog altijd de ‘appeltjes van Oranje-boom’ van de publieke omroep om de democratische schijn op te houden. Opmerkelijk dat zo’n illuster tweetal als Krant en Rost van Tonningen de ‘waakhonden van de democratie’ mochten aanbieden op het offerblok van het moderne kapitalisme. Gelukkig is er altijd nog internet als de ‘pitbull’ van uw precaire, individuele vrijheid nu ook de stemcomputers niet te vertrouwen zijn.

 • By xanadu, 2 november, 2006 @ 13:49

  En in mijn straat, in mijn straat woont óók een fouterik!
  ..
  En mijn tante, ja die, die is getrouwd geweest met n NSBer!
  ..
  Behalve dit setje en de paar mensen die u noemt, was heel nederland heldhaftig en moreel niet te vermurwen!
  ..
  Hahahaha
  ..
  Nemen jullie jezelf serieus? Heb u zichzelf wel eens afgevraagd waarom precies? Waarom u precies zo verbitterd en boos bent geraakt?

 • By sven, 2 november, 2006 @ 20:45

  Quote:

  En APAX (APAX-commissaris S. Grabiner staat op de foto) zit uiteindelijk helemaal niet te wachten op het in stand houden van overleefde, politieke spreekbuizen waarin steeds meer geld moet worden gepompt. Hoe de deal tot stand is gekomen waarbij APAX het voor het zeggen kreeg bij PCM is interessant.

  Hoezo zit APAX daar niet op te wachten… en wat is er interessant aan het noemen van twee adviseurs en te verwijzen naar achtergrond? Aanloop voor een flauwe grap?

  Common, jullie kunnen beter dan dit soort non berichten

 • By Bert, 3 november, 2006 @ 8:36

  Ik ben benieuwd hoe Europa en de rest van de wereld deze kwestie zal opvatten: “Dutch Government promises taxpayers money to mainstream media shareholder companies before elections”.

  Dit stinkt een uur in de wind naar corruptie, handjeklap en zelfverrijking over de rug van de burgerij, al is dat op zich niets nieuws meer in dit land natuurlijk.

  Zo zie we overduidelijk hoe de regering invulling geeft aan de lange termijn visie ‘Nederland Kennisland’.

  Ha, laat me niet lachen!!!

Other Links to this Post

WordPress Themes