Walging over PCM-media leidt tot bomaanslag

9-11.jpgZijn het sympathisanten geweest van wijlen Pim Fortuyn die door PCM als een racist en een nazi is gedemoniseerd daags voordat hij op het punt stond de verkiezingen te gaan winnen? Of waren het de geliefden van onze soldaten in Afghanistan die door een ongekende hel gaan terwijl PCM braafjes de propaganda-oekazes van Defensie uitvoert? Waren het gewone abonnees die zich belogen en bedrogen voelen door gemanipuleerde enquetes, heimelijke Euro-propaganda, de misselijkmakende vormen van nepotsime en walmend pseudo-nieuws dat ze dagelijks voor hun goede geld krijgen opgedist? Of zijn het de aanhangers van Wilders en Pastors die een waarschuwing willen laten uitgaan aan het Wouter Bos-mediamperium dat ze niet langer pikken als imbecielen te worden afgeserveerd? Hoe het ook zij, de aanslag op de PCM-drukkerij is een blessing in disguise. Eindelijk gebeurt er wat om ons land te verlossen uit de dodelijke omklemming van de corrupte media-mafia!

Een aardig aspect van de aanslag is ook dat het opnieuw het failliet aantoont van de ‘oude media’ die immers nog moeten beschikken over atavistische zaken als ‘drukkerijen’. Op de ‘nieuwe media’ zoals op deze website kan niet eens een aanslag worden gepleegd! Uw ombudsman hoopt oprecht dat er meer aanslagen gaan volgen, ook op de redacties van de PCM-kranten. Het moeten natuurlijk wel ‘symbolische’ aanslagen zijn gericht op het instituut en niet op mensen zoals ook de aanslag op de drukkerij. Die was natuurlijk perfect: geen slachtoffers, weinig schade maar een duidelijke boodschap! NRC Handelsblad komt vandaag met een artikel waarin het een huilerige ‘plaatsvervangend hoofdredacteur’ (alleen dat al: een ‘plaatsvervangend hoofdredacteur’ reageert op een bomaanslag op de eigen drukkerij: kan het triester, onluisterender?) laat zeggen dat ze het allemaal ook niet begrijpt. Hoe zou Folkert Jensma dit allemaal ervaren? Hij is een van de hoofdschuldigen voor de bomaanslag door de demonische wijze waarop hij alles waar journalistiek voor staat uit pure machtsgeilheid en lafheid heeft geofferd op het altaar van de staatsterreur. Intussen lijkt het onvoorstelbaar dat er nog iemand bereid gevonden wordt het hoofdredaceturschap van NRC Handelsblad op zich te nemen. We immers wil als talking head naar buiten treden van een concern dat steeds meer burgers van zich verveemdt en steeds meer maatschappelijke woede over zich afroept door geen journalistiek te bedrijven, maar propaganda ten dienste van overheden die uit zijn op het knechten van hun burgers?

Tenslotte nog een tip voor de politie van uw onvolprezen ombudsman: zou het niet kunnen zijn dat er een direct verband bestaat tussen de recente discussie over het verlenen van staatssteun aan PCM en de bomaanslag? Dat er een actiegroep ontstaat die opkomt voor de kernwaarden van de vrije pers in een democratie en zich weigert neer te leggen bij een pers als gesubsidieerd verhikel van de overheid?

 • By dlask, 9 november, 2006 @ 0:04

  Inside job van Folkert wellicht???

 • By uw ombudsman, 9 november, 2006 @ 5:19

  ik zat ook te denken aan Robert Geleufhoed Griebels van de AIVD…. Het is een classic aanslagen te ensceneren op bevriende doelen om zo vervolgens meer macht en bevoegdheden te claimen…

 • By Bartje, 9 november, 2006 @ 8:55

  Op de ‘nieuwe media’ zoals op deze website kan niet eens een aanslag worden gepleegd!

  O nee? Server ontklaar maken, DOS aanvallen, defacing. Mogelijkheden zat.

 • By A. Hiddell, 9 november, 2006 @ 11:26

  Misschien ging het om een oefening? Booswichten proberen een granaatwerper uit op een gebouw van een krant omdat ze dan zeker zijn uitgebreid in de krant te kunnen lezen wat het effect was.

 • By Ton Biesemaat, 11 november, 2006 @ 16:26

  Zelfs als ironie bedoeld dient Micha Kat afstand te nemen van symbolische aanslagen. Maakt hoogstens het betoog zwakker en de ‘macht op papiermache voeten”waar tegen Micha als Don Quichote strijdt sterker. Ik begrijp zijn intentie en emotie wel maar de verpakking is ongelukkig gedefinieerd. Ik zeg dit ook omdat door idioten op internet opgeroepen wordt mij ook maar te vermoorden. Het is dom gelul uiteraard en ik word er zelf alleen maar assertiever door maar daarom wil ik ook benadrukken dat wel zuiver ‘getikt’ moet worden. Van Gogh werd zelfs vermoord ondanks dat de gemiddelde, ontwikkelde autochtoon wist welke ironie hij hanteerde. De kans is wel heel klein (krantenlezers zijn te bedaagd) maar wie weet pleegt een fundamentalistische NRC-basher inderdaad een aanslag op de NRC-redactie? Iemand die de slecht verpakte ironie van Micha niet herkende?

 • By wim, 12 november, 2006 @ 16:53

  Micha Kat heeft natuurlijk het grootste gelijk van de wereld en omstreken dat journalisten bij het schrijven van hun proza rekening moeten houden met de belangen van hun krant. NRC zal wel heel afhankelijk zijn van advertentieopbrengsten van het Ministerie van Justitie en andere ministeries. Het kan de uitgever een hoop centen kosten als journalisten van het NRC geen clubblad van het Ministerie meer willen zijn.
  Aan de andere kant geldt dit natuurlijk niet alleen voor het NRC.
  Hoe regionaler de krant hoe positiever de berichten over de duiven tentoonstelling die maar liefst 123 deelnemers trok en de vereniging slechts lofuitingen kreeg van de bezoekers, waaronder raadslid Jansen die de organisatie prees.
  Zou de journalist van het plaatselijke suffertje schrijven dat het zwaar kut was met de tentoonstelling dan zouden de duivenliefhebbers het abonnement op de krant opzeggen.
  Conclusie: journalisten zijn gemuilkorf, laten zich muilkorven vanwege de poen die dat oplevert. Wat brengt het een journalist van zijn hoofdredacteur te eisen dat hij mag schrijven dat een grote adverteerder een oplichter is?
  Lang leve het Internet, zou ik zeggen.

 • By Jan Bouma, 6 mei, 2007 @ 8:39

  Uw vraag
  Uw antwoord
  op
  http://www.vechtkronkels.nl (zie ook de ‘lopende column’ van deze week)
  a.s. vrijdag
  Groet! JB

Other Links to this Post

WordPress Themes