Nee maar: ruzie over opvolging Jensma

smeets.jpgBinnen NRC Handelsblad en PCM is grote oneenigheid ontstaan over de opvolging van demonisator F. Jensma. Dat kan worden afgeleid uit een artikel van Hubert Smeets op de site van De Groene. Smeets schrijft hier dat ‘de opvolging na twee maanden nog steeds niet rond is omdat directie en redactie steggelen over de kandidaten.’ Wonderboy Alberdingk Thijm die de opvolging moet regelen heeft uitstel gevraagd aan de redactie en neemt ook voorlopig dus geen beslissing. Smeets die zelf ooit in beeld was als hoofdredacteur van Lux et Libertas (maar te gretig bepaalde witte poeders consumeerde) geldt als een betrouwbare bron wegens zijn vele contacten bij NRC en PCM. Onlangs mailde Smeets uw ombudsman nog om hem op de vingers te tikken wegens foute informatie over de vrouw van Hans Nijenhuis. Volgens Smeets is Jacqueline Nijenhuis van Buitenlandse Zaken niet de vrouw van Hans Nijenhuis en berusten dezelfde namen op toeval. Smeets: “De vrouw van Nijenhuis heeft Corinna.” Uw ombudsman vroeg hem toen of het wel juist is dat deze ‘Corinna’ op BuZa werkt zoals bronnen uw ombudsman hebben gemeld maar daarop bleef hij het antwoord schuldig. ‘Corinna Nijenhuis’ levert in elk geval zero zoekresultaten op bij Google. Merkwaardig (zeg maar onmogelijk) voor een carrierevrouw. Zou zij louter onder haar eigen naam opereren? In zijn boek Man van Beroep maakte Hans Nijenhuis van zijn vrouw een advocate. Maar terug naar de ruzie over de opvolging van Jensma.

Het conflict tussen de directie en de redactie waar Smeets over spreekt doet het ergste vrezen. Die directie bestaat immers uit idioten zoals charismatische Ton waarmee het slecht kersen eten is. Charismatische Ton is zo rijk dat hij zich van niemand iets aan hoeft te trekken. Go eat chit zegt hij gewoon tegen de redactie. Kan hem het rotten als ie volgende week op de keien staat? Gaat ie toch lekker golfen in de Algarve? Ook het feit dat er na twee maanden nog niemand vanuit de eigen gelederen naar voren is geschoven is alarmerend. Wat zullen ze met de handen in het haar zitten bij Lux et Libertas! Daarom zeg ik het nog maar eens voor jullie eigen bestwil: benoem jullie bloedeigen ombudsman! Hij is immers niet alleen door Fokke en Sukke als de ideale kandidaat naar voren geschoven, ook is hij de enige geweest met een plan voor de redding van de krant!

Volgens De Volkskrant zijn als opvolgers van de demonisator thans nog in beeld Birgit Donker, Hans Nijenhuis en Max Christern. Alle drie waren reeds door uw ombudman getipt. Donker en Nijenhuis zijn door uw ombudsman reeds uitgebreid geportretteerd. Christern is door hem slechts als outsider genoemd. Dat zijn naam nu ook door De Volkskrant wordt genoemd is toch wel verbazingwekkend. Binnenkort meer over Max. Want over Max die hij nog goed kent van het Amsterdamsch Studenten Corps (dispuut van Max: Atomos) weet hij van alles!

WordPress Themes