Robert en Mariska: harde porno op NRCNext!

plagiator.jpgNa alle zware en vermoeiende kost over in elkaar stortende media-concerns, vervalste enquetes en diepe conflicten over de opvolging van hoofdredacteuren had uw ombudsman het wel even gehad. Iets luchtigs wilde hij, even lachen gieren brullen. Het leven is al zo zwaar! En wat gebeurt er? Op dat soort momenten is daar altijd weer de hofnar van Lux et Libertas, de plagiator Robert van de Roer om de gemoederen weer op te vrolijken. ‘Het zonnetje in huis’ wordt Robert ook wel genoemd bij NRC. Schrijven kan hij niet (los dan van plagieeren) maar ‘presenteren’ voor de camera van Who’s Next des te beter, zeker als hij tegenover een lekker wijf wordt gezet zoals Mariska Hulscher spat het talent direct vanuit de PC je kamer in. Ik heb het betreffende filmpje toch nog zo’n drie minuten kunnen aanzien maar een vraag overheerst natuurlijk alles: hebben ze het gedaan na het diepteinterview? Is het Robert gelukt? Heeft hij eindelijk succes?

Kijk nog eens naar het filmpje en denk aan een ding, net als Robert tijdens het interview: krijgt hij haar tussen de lakens? Eigenlijk zou Next hierover een lezersenquete moeten houden zoals ze ook altijd met andere onderwerpen (wie pleegde de Deventer moord?) doen. En dan overmorgen komt er een nieuw filmpje vanuit Mariska’s slaapkamer waarin we (if they did it) getuigen mogen zijn van een kwaliteitswip in Amsterdam-Zuid zoals alleen journalisten van Lux et Libertas die kunnen maken…. Mariska is er echt niet vies van, uw ombudsman heeft haar wel eens meegemaakt op een feestje in een villa in Wassenaar waar ze ook gewoon in de slaapkamer lag te kezen terwijl de andere gasten braaf zaten te lurken aan hun glaasje bubbels… echt een tof wijf, die Mariska, en nog juriste ook. Dat maakt haar voor uw ombudsman schier onweerstaanbaar! Maar goed, het is Robert die ‘m erin mag hangen en niet uw arme ombudsman!

Rober van de Roer heeft op de meest stuitende wijze plagiaat gepleegd die de Nederlandse journalistiek ooit heeft meegemaakt. Het was geen ‘gewoon’ plagiaat, maar Robert deed net alsof hij zelf aanwezig was geweest bij de ondertekening van de Dayton-accoorden in voormalig Joegoslavie. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik het stuk in het Zaterdags Bijvoegsel las en al na drie regels dacht: this smells and stinks! Het is een gigantische rel geworden waarin uiteindelijk Tracy Metz en Folkert Jensma de schuld op zich hebben genomen dan wel hebben gekregen. Robert kon er niets aan doen! Geen enkel stuk van enige journalistieke relevantie heeft Van der Roer ooit geschreven, alleen maar met een grote en gewichtige bek rondgelopen op de redactie. Coen van Zwol heeft uw ombudsman ooit in geuren en kleuren verteld hoe Robert ooit in janken uitbarstte op de redactie toen Kofi Annan een afspraak voor een telefonisch interview niet nakwam. Maar dat was vroeger. Nu zit Robert bij Mariska. Veilig of onveilig?

 • By mariska hulscher, 4 december, 2006 @ 10:53

  Geachte heer Kat, waarom bent u altijd zo boos? Met uw kritisch vermogen is het prima in orde, echter wat wilt u bereiken met de door u gekozen vorm? Vorm en inhoud zijn twee verschillende zaken, als journalist zou u ook moeten weten dat verbaal shockeren slechts het effect heeft van een fikse bui die meestal niet lang duurt en snel vergeten wordt. Als u daadwerkelijk mensen iets wilt leren of op z’n minst wilt dat ze naar u luisteren is nadenken over ‘de manier waarop’ beslist een aardige optie. Daarbij: de vileine wijzende vinger naar de ander heeft altijd te maken met projectie van de initiator.
  Ik wens u succes met uw pennenvruchten,
  Vriendelijke groet,
  Mariska Hulscher
  PS: Als u zekerheid wilt hebben over ‘het doen’, is de Mayfair geen slecht plan voor u. Ze kennen u daar immers.

Other Links to this Post

WordPress Themes