NRC is een vuil politiek-correct verlengstuk van het establishment, en bovendien corrupt!

oudgeld.jpgZo, die hakt er meteen lekker in. Ik dacht: laat ik stijlvol, Kat indachtig, beginnen. Probleem is alleen: ik heb nog geen NRC Handelsblad gelezen. Maandag zal ik mijn eerste echte stukje schrijven als ombudsman a.i.
Ik zit wel met een schier onoverbrugbare achterstand. In tegenstelling tot de moeder aller ombudsmannen heb ik geen diepe kelen binnen de deftige courant die mij roddels en inside-information toefluisteren. Ik ken niemand bij NRC en heb – call me old fashioned – niet eens bij voorbaat een hekel aan de heren en dames ter redactie. Maar ik voel natuurlijk aan mijn journalistieke eksteroog dat het zaakje stinkt en tot op de bodem – herhaal: bodem – moet worden uitgezocht (Kat heeft me niet voor niets gevraagd).
Ik zal daarbij uitgaan van de stenen tafelen die Kat mij van hogerhand heeft aangereikt:
-NRC is een verlengstuk van het establishment, met name als het pvda/d66-minded is
-Bij NRC liggen ze de hele dag te vozen om daarna een postieve recensie over elkaars boeken te schrijven
-NRC is bij voorbaat pro Openbaar Ministerie
-Als ze ergens een hekel aan hebben, bij de deftige courant, is het aan onderbuikgevoelens, vooral als die gaan opspelen in Wilders/Fortuyn/Rita Verdonk-kring, dat zijn nu eenmaal fascisten
-NRC manipuleert enquetes en is pro-Europa
-NRC=BuZA=AIVD

Ik zal deze premisses op hun houdbaarheid toetsen voor u.

Omdat ik niet bevooroordeeld ben en met een positieve grondhouding mijn taak wil opvatten, een fotootje bij wijze van eerbetoon aan de helaas te vroeg van ons heengegane Folkert Jensma, uit respect voor diens klassieke hoofdredactioneel commentaar op 6 mei 2002. De waarschuwingen die hij toen verspreidde onder de lezers strekken ons nog steeds tot voorbeeld!

Pim-Fortuyn-Nazi-Depicted-by-Redfascists.jpg

WordPress Themes