Nieuwe hoofdredacteur voor 2007? Wie? Femke?

femke.jpgLaatste nieuws: de redactie schuift Brigit Donker naar voren maar die is al eens afgewezen door het management. Dreigt nu een catastrofale confrontatie? Opmerkelijk hoe ‘open’ NRC Handelsblad met de toegewijde lezers communiceert over de nu al vier maanden durende leiderschapscrisis! Dit laatste nieuws komt nota bene van De Volkskrant! Waarneemster en beoogd hoofdredacteur Donker schreef op 16 september nog dat de redactie ‘in alle vrijheid een debat (my god! Een debat! Heb ik iets gemist in De Balie? Donker weet niet wat een debat is!) gaat voeren over de opvolging’. Langdurig debatje. Niets mag de lezer vernemen van dit ‘debat’. Ergens in een verdwaalde alinea van een stukje op de mediapagina dat heel ergens anders over ging las ik dat ‘NRC verwacht nog dit jaar een nieuwe hoofdredacteur te benoemen’. Dat wordt dus spannend. Als het trouwens zo veel moeite kost iemand te vinden die zich wil ontfermen over het rottende karkas van een voormalige kwaliteitskrant, waarom laten ze de lezers dan niet stemmen? Zou eindelijk iets nieuws zijn, iets orgineels, iets wat de afstervende band tussen krant en lezer weer een impuls zou kunnen geven. Maar bij PCM zijn ze niet nieuw en al helemaal niet orgineel. Als ik abonnee was zou ik me enorm gepasseerd voelen door deze maandenlange radiostilte. Intussen blijft de vraag opspelen: wie wordt het nou? Wie het ook wordt, uw ombudsman belooft een ding: als er geen radikale koerswijziging volgt terug naar gewone en objectieve journalistiek, wordt deze man of vrouw tot op het bot uitgekleed en afgebroken!

Als we de laatste speculatieve berichten mogen geloven gaat de race tussen Brigit Donker (eigenlijk kansloos want reeds afgeserveerd door het management van PCM, nu blijkbaar voor de twee keer naar voren geschoven als de keus van de redactie), Hans Nijenhuis (deze lafbek gaat zeker geen koerswijziging realiseren: hij zal dus moeten worden afgemaakt. Gelukkig weten we genoeg van Hans die zich onsterfelijk maakte met de uitspraak ‘oorlog is voor NRC niet interessant’, opgetekend door De Volkskrant) en Max ‘Nick Leeson’ Christern. Uw ombudsman kan zich voorstellen dat Hans noch Max staat te trappelen het verwende en beschaafde hoofd op het hakblok te leggen van nrcombudsman.nl. Zou er een deus (of dea) ex machina uit de hemel komen neerdalen? Ze zitten bij PCM met de handen in het haar, zoveel is wel duidelijk. Als de vuurpijlen binnenkort in het hemelzwerk uiteenspatten, heeft Lux et Libertas dan een nieuwe leidsman? Een kansrijke succes-allochtoon wellicht? Femke Halsema, gezien de door mijn hogelijk gewaardeerde co-ombudsman onthulde banden tussen Lux et Libertas en Groen Links?

  • By keti, 8 december, 2006 @ 22:17

    Zo “Kat”, ben je jaloers? Volgens mij zou je helemaal glijen op zo’n aanstelling als hoofdredacteur van het nrc, maar in plaats daarvan mag jij hopeloze trieste stukjes schrijven op het internet. Je hebt het ook nog eens bij het verkeerde eind, Birgit is het toch geworden, met ruime meerderheid. Gelukkig heb jij je eigen internet site-je, ben je toch nog hoofdredacteur. Fijn hoor!!! Ga lekker door zo.

Other Links to this Post

WordPress Themes