Het is serieus met Birgit Donker!

donker.jpgNRC Handelsblad maakt vandaag op de eigen website bekend dat de redactie ‘gaat’ voor Birgit Donker als opvolger van de demonisator. Dat is toch wel even schrikken, zelfs voor uw ombudsman. Een talentlozer, grijzer en onbetekenender hoofdredacteur van een ‘landelijke qualitytscourant’ als Donker hebben we immers nog nooit meegemaakt. Is dat wellicht de reden dat de propagandisten van de oude media van de daken schreeuwen dat tante Birgit ‘de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van een ‘landelyque qualitytscourant’ uit de geschiedenis wordt? Dat we althans om die reden nog wat te vieren hebben? Nou ja, vieren…. de messen worden geslepen voor een keiharde confrontatie met het PCM-management dat tante Birgit totaal niet ziet zitten omdat ze geen enkele performance heeft en geen enkel charisma en nog geen drie zinnen zonder stotteren voor een camera kan uitspreken laat staan dat ze iets weet of ergens een mening over heeft….

Birgit is net als Folkert een typisch produkt van de Hollandse ‘polder-concensus’ (iedereen moet het overal mee eens zijn) die belet dat iemand met een werkelijke visie en werkelijke talenten aan het roer komt te staan. Wat je in zo’n cultuur krijgt zijn ofwel maniakale opportunisten die zich louter laten leiden door eigenbelang en iedereen weten te manipuleren en intimideren (Hans Nijenhuis past in deze categorie net als eerder Ben Knapen) of de zogeheten puppets, figuren zonder enig gezag en zonder enige autoriteit die uitsluitend geduld worden als compromis. Donker is de vleesgeworden puppet net als Folkert in 1996 ook als puppet op de troon werd gehesen. Donker is niet de puppet van het management, maar van de redactie die het niet heeft aangedurfd iemand naar voren te schuiven met enig profiel. Het allerergste is nog wel dat tante Birgit gestudeerd blijkt te hebben aan de …. Sorbonne! Hoe halen ze het in hun hoofd dat te vermelden? Frankrijk, het meest corrupte aller landen waar met name de universiteiten louter dienen als voorportalen voor het grote vullen der zakken op kosten van de gemeenschap…. Het trieste is niet dat Birgit daar een blauwe maandag heeft rondgelopen, maar dat die idioten van NRC dat demonstratief vermelden in het stuk omdat ze denken dat wij dan denken ‘nou nou, die Birgit, tsjonge tsjonge, de Sorbonne, nou, dat moet toch heel wat zijn, die Donker, helemaal naar Parijs gegaan en aangenomen op de Sorbonne! Poepelepoe! Hebben Sartre en Camus en Napoleon en Moliere en Gerard Depardieu en Zinedine Zidane daar ook niet gestudeerd?’ Birgit Donker heeft geen enkel stuk geschreven van enige journalistieke betekenis, heeft zich als een Sorbonne-hoer laten feteren in de Brusselse salons van de Euro-mafia waar ze met erkende criminelen als Edith Cresson onder het genot van champagne en kaviaar over ‘la culture’ heeft gebabbeld…. En dat moet dan hoofdredacteur worden van Lux et Libertas? Veel plezier, tante Pollewop…. De vraag is nu hoe de confrontatie tussen redactie en management verder zal verlopen. De ervaring leert dat de redactie in dit soort kwesties het laatste woord heeft….

 • By A. Hiddell, 7 december, 2006 @ 17:08

  Mevrouw Donker lijkt mij een tussenpaus. Een Konstantin Tsjernenko, zeg maar. Om tijd te winnen om tot een echte keuze te komen. Die er echter nooit zal komen.

  Niet zo leuk voor mevrouw Donker, ‘de hoofdredacteur die niemand wil’.

 • By A. Hiddell, 8 december, 2006 @ 16:12

  Ik las in de NRC dat Birgit Donker niet alleen hoofdredacteur van NRC Handelsblad maar ook van NRC Next en http://www.nrc.nl zou moeten worden.

  Als hoofdredacteur van NRC Next mag ze het gelijk al opnemen tegen de gratis ochtendkrant “De Pers”.

  http://www.quotenet.nl/2006/12/08/170038.php#meer

 • By A. Hiddell, 8 december, 2006 @ 16:27

  Is het bijgeloof het als een slecht voorteken te zien als iemand met de naam ‘Donker’ een krant met het motto ‘Lux et Libertas’ gaat leiden?

 • By Rocco Venuto, 16 december, 2006 @ 4:34

  Wat las Rocco nou in De Journalist?
  Kat wordt niet meer doorverbonden met PCM vanwege zijn stinkende adem en de Raad is het daar helemaal mee eens!
  Als je je nou eens goed ging douchen,de tandarts bezocht, je liet behandelen voor oxyuren en je nagels schoonmaakte, misschien hebben ze dan op het arbeidsbureau nog wel een baantje voor ons katje.Kijken wat iemand nog kan is toch het credo van vandaag? Wat dacht je van columnist bij De Wachttoren of het verzorgen van de pr van Mart Herben.Knoop jezelf nog niet op Kat; er is misschien nog hoop.

Other Links to this Post

WordPress Themes