NRC onthult: nieuw Kamerlid rechts!! (2)

Wit de-Romans Riet bewerkt 100.jpgEen goed ingevoerde NRC-abonnee belde mij vanmiddag dat Joep Dohmen het nog bonter maakt dan ik dacht. Zoals ik schreef heeft Joep de Speurhond zaterdag een fenomenale scoop gebracht: Dion Graus, het Kamerlid voor de partij van Wilders, is rechts! In zijn speurtocht was Joep via het altijd behulpzame Bureau ter Bestrijding van Rechtse Mensen bij het college van B&W in Heerlen beland. En jawel, daar konden ze niet anders dan volmondig beamen: Graus is een racistische ophitser. ‘College van B&W’… wat klonk dat goed en lekker objectief zeg. Huhu, tenzij je weet om wie het gaat.

Ik was geen kenner van de Heerlense politiek, maar de NRC-abonnee wel. Hij legde mij uit wat de belangrijkste politieke machtsfactor in Heerlen is: dat is de SP. Uw ombudsman a.i. googelde en inderdaad blijkt dat van de zes wethouders de helft SP is. Dat zal weinig gemeentes in Nederland gegeven zijn. De eerste loco-burgemeester is ook een SP’er en heet Riet de Wit.

Wie is Riet de Wit? Welnu, Riet is van alles en nog wat, maar vooral is zij de vrouw van Heerlenaar Jan de Wit, die al een hele tijd voor de SP in de Tweede Kamer zit. De NRC-abonnee wist mij ook nog te vertellen dat de burgemeester weliswaar van CDA-huize is, maar naar verluidt ziek thuis zit. Dus Riet is nu de baas in Heerlen.

Het is hoogst vermakelijk. Joep de Speurhond wil aantonen dat Dion Graus een vuile racist is, belt naar ‘het college B&W’, krijgt Riet de Wit te pakken, die hem weet te vertellen dat de politieke tegenstander van haar man in de Kamer inderdaad een vuile racist is. En Joep schrijft het zonder blikken en blozen op!

Nou Joepje, je bent lelijk betrapt jongen. Maar nu niet meteen je SP-partijkaart verscheuren, hè? Dat hebben je vrienden Jan en Riet de Wit, die van Heerlen zo’n bruisende, criminaliteitsvrije stad hebben weten te maken, niet verdiend.

Ach, sinds ik als ombudsman a.i. de NRC mag volgen, amuseer ik mij werkelijk kostelijk. En dat iedere dag weer!

 • By fritzie, 14 december, 2006 @ 22:13

  Net op GeenStijl gelezen dat collegaatje van Volkert van der Graaf bij het VMO, sjoerd van der wouw, medewerker bij de 2de Kamer voor de pvdDieren is.
  Kijk ik nu met heel andere ogen naar die rare blik van Thieme. Sortement van Bodysnatcher ? knipoogde ze niet heel erg apart met een van haar ogen ?

 • By Robert, 17 december, 2006 @ 11:45

  Sjoerd van der Wouw is het ‘dekkertje’ van mejuffrouw Thieme.
  Samen hebben zij een kind.

  Tel op met ‘vrouwen vinden het lekker om geslagen te worden’ van Mohammed Benzakour en je vraagt je of Mohammed Bouyeri niet PvdD gestemd zou hebben.

 • By Anton, 21 december, 2006 @ 13:37

  Kamerlid beschuldigd van mishandeling ex-vrouw

  Uitgegeven: 21 december 2006 11:29
  Laatst gewijzigd: 21 december 2006 11:52
  AMSTERDAM – Dion Graus, Tweede Kamerlid van de Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft in 2002 zijn toen hoogzwangere vrouw mishandeld. Dat meldt het Limburgs Dagblad donderdag. De krant zou een aangifte tegen Graus hebben ingezien.

  De mishandeling zou dusdanig ernstig zijn dat de vrouw in het ziekenhuis was opgenomen. Artsen die de toenmalige vrouw van het Kamerlid begeleidden, spraken van een “zeer bedreigende situatie”. Het was niet de eerste aangifte die tegen Graus is gedaan.

  Er zijn volgens het Limburgs Dagblad zes aangiftes gedaan van zaken als mishandeling, bedreiging en stalking.

  Doodsbedreigingen

  De aangiftes zijn gedaan door zijn ex-vrouw, voormalig schoonvader, een vriendin van zijn ex, een collega en een vrouw waarmee Graus een buitenechtelijke relatie heeft gehad. In enkele van de verklaringen wordt zelfs sproken over doodsbedreigingen.

  http://www.nu.nl

 • By Stan de Jong, 25 december, 2006 @ 14:00

  Interessant is vooral ook de passage waarin gesproken wordt over het feit dat Graus ‘een buitenechtelijke relatie’ heeft gehad. Ik dacht altijd dat de kwaliteitspers zoiets niet relevant vond. The times they are a changing. Tenminste, als het om Dion Graus gaat – dat spreekt.

 • By NN, 27 december, 2006 @ 17:55

  DIEZELFDE SJOERT VAN DER WOUW DIE GETIPT WERD DOOR WETHOUDER BOGERS DAT ER EEN POLITIE-INVAL ZOU KOMEN OMDAT ER “ENE VOLKERT” WAS OPGEPAKT EN DIE IN HET CLUBJE BIJ VAN DER WOUW DIENST DEED (MILIEU-OFFENSIEF)

  DIEZEFDE VAN DER WOUW DIE WORDT VERWETEN DE COMPUTER VAN VOLKERT VAN DER GRAAF TE HEBBEN GEWIST…..DIEZELFDE VAN DER WOUW DIE NU CONNECTIES HEEFT MET DE PARTIJ VOOR DE DIEREN….

 • By Robert, 16 januari, 2007 @ 0:31

  Het lijkt mij veel aannemelijker dat ‘Sjoerd’ de aivd-er is en niet Volkert.

Other Links to this Post

WordPress Themes