NRC en Google: best enemies!

GoogleGisteren opende Next de aanval op Google. In een potsierlijk artikel werd het concern zwartgemaakt als bedreiger van de privacy van zijn gebruikers. Alsof het niet de fucking overheid is die ze tot bepaalde handelwijzen dwingt! Maar ja, overheden zijn heilig bij NRC. O, want zijn ze panisch en rancuneus bij Lux et Libertas! Zouden ze nou echt denken dat ze met dit soort strapatsen hun papieren dinosaurussen kunnen redden van de ondergang? Het maakt de pennelikkers natuurlijk alleen maar zieliger en bovendien: hoe denken ze bij Next nu ooit ‘jongeren’ te kunnen aanspreken door aan ‘internet-bashing’ te gaan doen? Ik dacht nu juist dat Next zou streven naar een symbiose tussen print en pc.

Over Google gesproken: ik kan me ergens wel voorstellen dat ze bij NRC enorme Google-haters zijn. Als je bijvoorbeeld Folkert Jensma intikt, wat staat er dan bovenaan op de fel begeerde eerste Google-posities? Bovenaan staat een stuk van de site van Theo van Gogh waavan nog juist de letters te lezen zijn neukt de hele dag op zijn… Vervelend voor Jensma dat iedereen die zijn naam intikt met uitgerekend deze woorden wordt geconfronteerd.

De tweede verwijzing op Google bij “Folkert Jensma” betreft opnieuw een link met de site van wijlen Theo. Nu lezen we nog juist de woorden is volstrekt gevangen geraakt… Zouden ze bij Apax al weten dat de liegende, bedriegende en demoniserende hoofdredacteur van hun ‘kwaliteitskrant’ op deze wijze wordt afgeslacht op ’s werelds populairste zoekmachine? Misschien moet ik ze daar in Londen eens op attenderen. Zo zien jullie maar, waarde NRC-haters, dat internet en rechtvaardigheid hand in hand gaan. En nu zien jullie ook waarom NRC als liegend en bedriegend medium niets anders kan dan een oorlog beginnen tegen internet: de primaire taak van NRC is immers het verhullen van de waarheid en internet kunnen ze daarbij niet gebruiken! Op plaatsen zes en zeven staan linken met een artikeltje op klokkenluideronline dat ik ook al eens aan deze kwestie wijdde. Laten we ook eens kijken wat Google zegt over de kakprofessor Marc Chavannes. Kijk eens aan: op plaatsen vier, zeven en acht (deze rankings wisselen voortdurend, pin me er dus niet op vast) wordt de internet-professor neergesabeld. De plaasten zeven en acht verwijzen zelfs naar deze website; dat geeft aan hoe goed ie al wordt bezocht. Logisch, want wie wil nu niet op de hoogte blijven van de leugens en manipulaties van Lux et Libertas?

Other Links to this Post

WordPress Themes