Falende Philip was te dom voor VWO en INSEAD

thijm.jpgJaja, het gaat nu hard met de ‘landing’ van het ‘wonderkind’ Philip Alberdingk Thijm die bij PCM de dagbladen moet redden van een wisse ondergang. Meldde een klokkenluider bij NRC uw ombudsman reeds eerder dat zijn claim to fame (het samenvoegen van het FD en BNR Nieuwsradio) in werkelijkheid het idee en het werk van Willem Sijthoff was, nu vernemen we dat de wonderboy vroeger te dom was om het VWO te doen en zijn schooljaren sleet op de HAVO. Who cares, zou men kunnen zeggen. Pure kwaliteit is toch niet afhankelijk van diploma’s en papiertjes? Klopt. Maar als iemand bewust voeding geeft aan zijn imago als wonderjongen en feiten verzwijgt dan wel onterechte claims doet over behaalde ‘successen’ wordt dit wel degelijk relevant! Het is toch te gek voor woorden dat de wonderboy niet eens in staat was het VWO te doen? Na een sombere tijd op het HBO zette Philip in op een plaats op het prestigieuze INSEAD te Fontainebleau, maar daar maakte hij geen schijn van kans. Dus moest hij uitwijken naar het totaal obscure IESE in Barcelona maar blies wel hoog van de toren over zijn MBA op deze ‘Europese topinstelling’. Tsja, en daarna? Toen kon hij terecht bij Wolters Kluwer via zijn oom die daar topman was. Maar wel in de VS zodat niemand hier zijn geklungel hoefde aan te zien! Wat een carriere! Maar bij PCM komt toch wel genadeloos aan het licht dat de wonderboy niets kan en dus ook niets doet.

Eerdaags verschijnt een nieuw gratis dagblad dat opnieuw een aanslag vormt op de marktpositie van de PCM-kranten, maar de wonderboy blinkt uit in management by doing nothing. Hoeveel zal Philip betaald krijgen voor het versnellen van de ondergang van PCM? Stuitend is toch wel dat geen medium deze luchtballon doorprikt en iedereen voeding geeft aan de mythe van de ‘multimediale wonderboy’ die het allemaal zou goed zou begrijpen. Het enige dat Philip kan is het uibraken van marketing-cliches die hij uit zijn hoofd heeft geleerd! Philip zou uit een ‘briljante familie’ komen, dat droeg ook sterk bij aan zijn imago als rainmaker. Klopt: zijn broer Christiaan is een briljant advocaat en Robert schreef mooie scenario’s en is ook nog jurist, maar Philip is gewoon heel wat minder bedeeld met intellectuele en creatieve vermogens. Uw ombudsman moet concluderen dat PCM zich in blinde zucht naar het omarmen van een redder heeft laten opschepen met een luchtballon!

  • By Philip Alberdingk Thijm, 12 januari, 2007 @ 4:51

    Ik ben godverdomme wel een wonderboy! En minimaal net zo slim als mijn broertjes! En ik heb ook heus wel plannen om de dagbladen te redden, wacht maar af! Ik zal die proleet Boekhoorn en zijn crimi-vriend van der Hoeven wel een poepje laten ruiken! En ik kwam echt niet via mijn oom bij Wolter Kluwer binnen, maar puur op eigen kracht omdat ik een WONDERBOY ben. Dat zeggen alle journalisten en als die dat ALLEMAAL zeggen MOET het wel waar zijn of niet soms? En die opleiding in Barcelona was echt HEEL zwaar want alles moest in het Engels! En jullie mogen ook best weten wat ik bij PCM verdien: 600.000 euro per jaar plus bonussen! Doei! Philip

Other Links to this Post

WordPress Themes