Opnieuw columniste van NRC afgeserveerd

heleenmees.jpgWaar zijn die tijden gebleven dat het een enorme eer was door het sjieke NRC Handelsblad te worden gevraagd als columniste? Sterker: er was een tijd dat zo’n uitnodiging carte blanche vormde voor een met geld en champagne overgoten maatschappeijke carriere en uitnodigingen overal in den lande! Nou, die tijd is dus voorgoed voorbij. Tegenwoordig geldt exact het omgekeerde: word columniste bij NRC en het is gedaan met je loopbaan. Middelpunt word je van hoon en spot, belachelijk gemaakt op internet, je verleden en je seksuele geschiedenis worden tot op de bodem uitgezocht en je wordt genadeloos neergesabeld als hoer van de macht die zich al pijpend een weg heeft gebaand naar de kolommen van Lux et Libertas, want ja, dat zijn nou eenmaal de voorwaarden om columniste te worden van NRC: benen wijd en de PvdA-lidmaatschapskaart stevig in de spleet geklemd! O tempora, o mores, zoals de oude meester Cicero reeds zei. Is er een beter bewijs voor de complete ineenstorting van het Lux et Libertas-bolwerk denkbaar? We hebben het natuurlijk over Heleen Mees, voor-vrouwe van de PvdA in New York, pijpertje van Rikkepik van der Ploeg, criticatser van internet. Eerder trof Amanda Kluveld eenzelfde soort lot. Om in NRC-termen te spreken: who’s Next?

kluveld.jpgAmanda Kluveld werd door uw ombudsman in zijn Theo van Gogh-tijd ontmaskerd als pijpertje van recidiverend plagiator Henri Professor Beunders. Toegegeven, het moet een enorme seksuele kick zijn om een recidiverend plagiator te pijpen die ook nog professor is, maar dat maakt iemand natuurlijk nog niet tot een goed columniste. Door deze onthullingen werd het leven voor Amanda tot een hel en stopte zij met haar column voor Lux et Libertas. Hoezo heeft uw ombusman geen invloed? Er is niemand met meer invloed op NRC Handelsblad dan hij! Heleentje Mees, telg uit een beroemd bankiersgeslacht, belastingadviseur in New York (ze helpt rijke bedrijven de Nederlandse fiscus op te lichten maar is tegelijkertijd lid van de PvdA) is nog niet gestopt, maar dat moment kan nooit meer ver weg zijn, want wat zij allemaal over haar bankiersspleetje krijgt uitgestort! De ontmaskering van Heleen begon met dit stuk van uw ombudsman maar begint nu steeds meer navolging te krijgen. Dat heeft Heleen voor een groot deel ook weer over zichzelf afgeroepen door de aanval te openen op Geenstijl. Ach ja, PvdA-hoeren in het nauw maken rare sprongen….

 • By A. Hiddell, 13 januari, 2007 @ 19:59

  uit het Elsevier artikel:

  “Wilders noemt deze suggestie ‘klinkklare onzin’. Het gaat om een stagiair die op eigen initiatief een reactie op een site plaatste, zegt Wilders. Dit gebeurde volgens hem pas nádat onbekenden daar een oproep tot tekening van een ondersteuningsverklaring voor de PVV hadden geplaatst. In zijn reactie bedankte de jongen ondertekenaars voor hun steun. Wilders zegt wel ‘deze onbezonnen daad’ van de stagiair te betreuren.

  ‘NRC Handelsblad heeft met medewerkers van ons gesproken, maar onze versie is niet in de krant gekomen,’ zei Wilders in het Radio 1 journaal.”

  Als dat laatste waar is lijkt me dit een zaak voor de NRC Ombudsman.

 • By Wolfgang, 14 januari, 2007 @ 0:34

  interessante site, maar al met al tamelijk ongeloofwaardig.
  Want als de redactie van deze site 12 jaar stukjes voor NRC heeft geschreven,is ie wel erg laat tot inkeer gekomen. Hoe zit dat eigenlijk ? Kat heeft immers het grootste deel van zijn werkzame leven uit de hand gegeten waar hij nu zo graag in hapt. Is zijn journalistieke geweten niet juist gewordeld in de NRC cultuur ?

  En waarom vermeld de site niet ’s mans huidige nering. Evenmin worden de klussen van P. Hemelrijk voor Metro genoemd.

  Verder vind ik de stukje op deze site (ik las er een stuk of 10) weinig to the point, saai, te sterk op de persoon gericht en voorrkomend uit een groot stuk persoonlijke frustratie. Van weinig belang voor de lezer dus.

  De drijfveer van de auteur lijkt van de site lijkt mij samen te vatten met het motto : “vroeger geloofde ikin onafhankelijke journalsitiek, nu niet meer”

 • By Jan de Wit, 15 januari, 2007 @ 12:10

  Grote woorden en scheldpartijen, maar nul argumenten. En de logs waarnaar u doorverwijst, beschouwt u die als uw geestverwanten? Mensen die schrijven dat ze hun ‘afgezaagde shotgun’ op die mevrouw willen uitproberen? Kortom, zieke geesten die hun rancune veilig achter hun computertje de wereld in braken? Meneer Kat, u heeft definitief afgedaan.

Other Links to this Post

WordPress Themes