PVV dankzij demoniserend NRC naar 30 zetels!

wilders.jpgGeert Wilders zal Lux et Libertas wel dankbaar zijn! Want dankzij de pathetische demoniserings-campagne die het onafhankelijke kwaliteitsdagblad tegen zijn partij is begonnen krijgt hij meer en meer steun en bijval! Op de site van Elsevier mocht Geert ontkennen dat zijn partij actief ‘steun heeft geworven’ op extreem-rechtse websites zoals NRC dit weekeind ‘onthulde’ en zelfs zegt hij daar dat Lux et Libertas zijn lezing van de zaak buiten het artikel heeft gehouden! Bijna alle reacties op de Elsevier-site zijn anti-NRC. Dat worden dus minimaal 30 zetels voor Geert de komende verkiezingen als de formatie definitief zal zijn stukgelopen. Uw ombudsman maakte een dansje van vreugde toen hij de wereldprimeur van de vlijtige onderzoeksjournalist Joep Dohmen onder ogen kreeg! NRC is in de voetsporen van Volkert Jensma met een nieuwe demoniseringscampgane begonnen! Op de wekelijkse ‘demoniseringslunch’ zetten Volkert, professor in de kwaliteitsjournalistiek Chavannes, Philip ‘INSEAD’ Alberdingk Thijm en Joep Dohmen hun strategieen uit. Daar is ook besloten om naar buiten te brengen dat PVV-kamerlid Dion Graus zijn zwangere vrouw heeft mishandeld.

Aanvankelijk had professor Chavannes nog enige twijfel (‘past zoiets wel bij onze manier van journalistiek bedrijven? Moeten we dan niet ook een keer iets doen aan een mishandeling door een PvdA’er?’) maar Philip die toch de baas is wees hem resoluut terecht: “Marc, de nieuwe strategie van NRC wordt: demoniseren. Dat is nu eenmaal besloten en goedgekeurd door de raad van PvdA-commissarissen! Mondje dicht dus!” En aldus toog Joep aan het werk en wat vond hij? Enkele postings op zogenaamd ‘extreem-rechtse websites’ die nu ook nog eens uit de lucht schijnen te zijn. Wat kunnen we de komende weken nog verwachten?

 • By Metaposos, 14 januari, 2007 @ 11:33

  Top ! En succes. http://nl.novopress.info

 • By NN, 14 januari, 2007 @ 13:56

  Naar 30 zetels weet ik niet. Wat ik wel weet is dat in de opiniepeilingen van een paar dagen geleden de partij van Wilders duidelijk in de lift zit. Het is interessant of dit demoniseringsgeval bijdraagt tot een grotere stijging van het aantal zetels.

  Overigens is dezelfde fout gemaakt als in de tijd van Pim Fortuyn. Ook daar werd gezegd dat Fortuyn een fascist was (Stop de Hollandse Haider! stond er op een aanplakbiljet).

  Zodra links-Nederland je als een elektorale bedreiging zien, wordt je gegarandeerd door het linkse plebs via de media afgeschoten en betiteld als rechts-extremist, fascist en neo-nazi.

 • By NN, 14 januari, 2007 @ 16:14

  Laatst nog het volgende gelezen op het internet:

  Sinds eind 1999 is Dohmen werkzaam bij NRC Handelsblad, eerst als redacteur Binnenland, nu als algemeen verslaggever. In die periode publiceerde hij onder meer onderzoeken over de rooms-katholieke kerk, het betaalde voetbal, het milieu, legionella en de voedingsindustrie.

  Arme Joep! Eerst was hij dus Redacteur Binnenland en werd op de onverkiesbare plaats van “algemeen verslaggever” geplaatst. Een behoorlijke val naar beneden zou ik zeggen. En dan zijn onderzoeken. Menig ambtenaar moest om Joep lachen (was ik eens bij aanwezig) en zocht en zocht, maar vond niets. Geen verborgen lijk in een obscuur ambtenaren-steegje, geen ingemetselde rechtse lastpakken…

  En dan zijn onderzoek: ik lees met enige verbazing: de Rooms Katholieke Kerk. Nou ken ik die kerk heel goed van binnen en van buiten en wat er werkelijk te koop is in de interne keuken, maar Joep begon zijn veelzijdigheid als Redacteur in te ruilen voor algemene en oppervlakkige verdachtmakingen (Wilders, Dion Graus), zag achter elke boom het rechtse-spook opduiken, en verklaarde zichzelf in de NRC-wandelgangen tot onfeilbare heksenvervolger. Vond hij geen slachtoffers meer, dan werd de Kerk er wel met zijn haren bij gesleurd. Makkelijk nietwaar? De leden van deze geloofsgenootschap gooiden immers geen bommen door zijn ramen heen, zoals moslims dat wel veelvuldig plachten te doen. Joep voelde zich opeens heeeel moedig tegen die ongewapende en vredelievende katholieken! Op de brandstapel moesten zij…..en zo geschiedde.

 • By A.Pax, 16 januari, 2007 @ 15:49

  De lezer schrijft, de krant antwoordt. Het voorspelbare antwoord. Birgit Donker is het niet eens met de kritiek van de lezers….

 • By Ron, 16 januari, 2007 @ 16:56

  Goh, Wilders die op Elseviersite verhaal van Dohmen mag ontkennen. Zo komt het wel vaker voor dat Wilders van Elsevier tal van zaken mag rechtpraten. Onafhankelijke journalistiek? Of werkt er toevallig een redactielid die fractiemedewerker van Wilders is geweest?

 • By NN, 16 januari, 2007 @ 21:16

  Nou voor Ron is één woord ten beste speken voor iemand, al automatisch het lidmaatschap van de partij van Wilders …Tsjonge, jonge…te veel naar de links-maniakale pers geluisterd Ron? Doe me een lol, en laat conclusies over aan wetenschappelijk opgeleid personeel!

  Link: http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artnr/134700/weblogid/4/index.html

 • By Ron, 17 januari, 2007 @ 13:28

  Volgens mij suggereer ik nergens het partijlidmaatschap van de PVV. Enkel een dienstverband in de Tweede Kamer. Al dan niet wetenschappelijk opgeleid, trekt NN dus de verkeerde conclusie. Te veel naar de links-maniakale pers geluisterd? Je zou eens moeten weten NN.

  Waarom is het nu zo dat als er bij NRC, Volkskrant -je weet wel: van die enge linkse blaadjes- dwarsverbanden zijn tussen journalisten enerzijds en politici en belangenclubs anderzijds, hier hel en verdoemenis wordt gepredikt. Maar als diezelfde verstrengeling aan de rechter kant van het spectrum zich voordoet, dan is er ogenschijnlijk niets aan de hand. Sterker, melding maken van deze feiten wordt gezien als een linkse samenzwering.

  Op deze manier wordt elke vorm van nuancering -zoals deze site soms terecht, soms onterecht, kanttekeningen plaatst bij berichtgeving uit linkse hoek- als complot beschouwd. Inhoudelijk op de feiten ingaan is er blijkbaar niet bij.

 • By Ben Okend, 19 januari, 2007 @ 22:54

  Grappig dat wat Elsevier doet, namelijk het bericht over Wilders’ zogeheten verbond met “extreem rechtse sites” plaatsen, ALSMEDE Wilders’ kant van het verhaal, door Ron als hulp van Elsevier wordt gezien, i.p.v. het journalistiek correcte hoor en wederhoor toepassen dat NRC blijkbaar weigerde.

  Volgens Ron moet Wilders in het geval van beschuldigingen geen enkele kans krijgen van welke media dan ook om zijn kant van het verhaal te geven. Gebeurt dit wel, dan zal er wel een redactie-lid zijn die fractiemedewerker is geweest.

  Eerst demoniseren en vervolgens doodzwijgen dus.

  Dat Ron hierbij spreekt van “rechtpraten” geeft al aan hoe ijverig Ron is in het accepteren van beschuldigingen richting Wilders, als zijn vrijwel enige kans in de media om zijn kant van het verhaal te geven wordt aangegeven als “rechtpraten”.

  Je neemt niemand in de maling, Ron.

 • By Ron, 30 januari, 2007 @ 11:36

  Zucht. Waarom gaat niemand in op wat ik stel: bij dwarsverbanden tussen ‘linkse’ journalisten en institituties schreeuwt men hier moord en brand maar wanneer zulke connecties zich voordoen op de rechterkant (of welke richting dan ook) dan zwijgen jullie. Nee, dan is er sprake van een links complot. Lekker makkelijk verweer, jammergenoeg flinterdun van inhoud.

  Ik probeer niemand in de maling te nemen, dat doen al genoeg anderen hier op deze site, maar wijs enkel op blinde vlekken in jullie argumentatie. Last van tunnelvisie, misschien?

Other Links to this Post

WordPress Themes